(copy 2)

03.06.2014 10:27 Категория: Noutati

SUSFOR  - un nou proiect din cadrul programului TEMPUS cu participarea USARB

 

  

Universitatea din Lleida (Spania) este liderul proiectului 543946-TEMPUS-1-2013-1-ES-TEMPUS-JPHES „SUPPORT FOR VOCATIONAL TRAINING IN SUSTAINABLE FORESTRY” (SUSFOR). Din consorțiul de proiect face parte şi Universitatea de Stat ,,Alecu Russo” din Bălţi.

 

La evenimentul de lansare a proiectului SUSFOR, organizat în Universitatea din Lleida (Spania), au participat şi reprezentanţii USARB: domnul Veaceslav STADNIC, dr., conf. univ. şi domnul Ion BURCOVSCHI, drd., lect. univ., ambii de la Catedra de științe ale naturii și agroecologie, Facultatea de Științe Reale, Economice și ale Mediului.

 

Obiectivul principal al proiectului constă în crearea unui sistem de formare continuă în domeniul silviculturii durabile, crearea centrelor de parteneriat educaţional între instituţiile de învăţământ superior din Uniunea Europeană, Federaţia Rusă şi Republica Moldova.


Din proiectele depuse de către Departamentul pentru activitate ştiinţifică şi relaţii internaţionale, pentru participare la concurs în anul 2013, SUSFOR reprezintă unul din cele 6 proiecte cu participare USARB, care au obţinut finaţare de la Comisia Europeana.

 

Coordonator instituţional al proiectului SUSFOR – Valentina Priţcan, prorector pentru activitate ştiinţifică şi relaţii internaţionale

 

 

Pozele de la eveniment pot fi vizualizate aici.