(copy 2)

13.03.2018 09:57 Категория: Relații internaționale, Evenimente






Spectacol de muzică și dans autentic maghiar la USARB

Membri ai Ansamblului de muzică populară și dansuri populare maghiare „Debreceni Népi Együttes” din Ungaria au susținut, la 12 martie, un spectacol inedit la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți.

În deschiderea spectacolului, prorectorul pentru relații internaționale, conf. univ., dr. Nelli Amarfii-Railean, a mulțumit reprezentanților Ambasadei Ungariei în Moldova pentru organizarea spectacolului, menționând că acesta poate fi considerat ca o continuitate a Festivalului Internațional de Muzică „Mărțișor”, care s-a încheiat zilele trecute la USARB.

Șeful Departamentului Consular al Ambasadei Ungariei, Saas Gyula Levente, a menționat că spectacolul prezentat la USARB este dedicat celor 170 de ani la producerea revoluției pașnice din Ungaria. Diplomatul a menționat, în altă ordine de idei, că atât cultura ungară, cât și cea moldovenească au multe în comun. „Dumneavoastră aveți aici, în Moldova, valori pe care Europa, din păcate, le pierde”, a spus Saas Gyula Levente.

Artiștii trupei „Debreceni Népi Együttes” au prezentat o „geografie” a dansului maghiar din diferite zone ale Ungariei, dar și din regiunile populate de unguri din România.

La finalul spectacolului, „Debreceni Népi Együttes” au susținut un master-class de dans pentru spectatori.

Galerie foto