(copy 2)

20.09.2016 18:03 Категория: Noutati

 

VIZITA REPREZENTANȚILOR INSTITUTULUI „CONFUCIUS” 

DIN CADRUL ULIM ȘI A CENTRULUI EDUCAȚIONAL „TIAN XIA” LA USARB

 

În data de 16 septembrie 2016, Președintele Institutului „CONFUCIUS”, domnul Wang YI FENG, membrii Institutului  „CONFUCIUS” din Republica Moldova din cadrul Universității Libere Internaționale din Moldova și reprezentanții Centrului Educațional Lingvistic „TIAN XIA” din Bălți au realizat un program cultural în incinta Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți pentru a sărbători zilele Culturii Chineze.

Doamna Nelli AMARFII-RAILEAN, Prorector pentru Relații Internaționale, a adresat oaspeților invitați un mesaj de salut, în care a vorbit despre relațiile de colaborare în domeniul economic, cultural și educațional între Republica Moldova și Republica Populară Chineză.

Studenții și profesorii USARB au fost salutați de către Președintele Institutului „CONFUCIUS”, domnul Wang  YI FENG. Domnul Președinte a menționat despre obiectivele urmărite de Centrul „CONFUCIUS”, printre care sunt popularizarea şi setarea unei direcţii de învăţare a limbii chineze pentru studenții din Republica Moldova, alături de evaluarea nivelului de limbă chineză şi utilizarea rezultatelor pentru obţinerea unei burse de studiul în universităţile din China.

Directoarea centrului „TIAN XIA” Elena ȘARAFULINA, a vorbit despre oportunitatea de a învăța limba Chineză la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți.

Oaspeții din China au prezentat un program cultural artistic, care a fost divizat în două părți:

Partea 1: Deschiderea oficială, care a avut loc în Sala Polivalentă;

Partea 2: Prezentarea elementelor culturale chinezești (cântece, dansuri, mâini dibace, caligrafie chineză), activități care au avut loc în curtea universității bălțene.

Pozele de la eveniment pot fi vizualizate aici.