(copy 2)

24.05.2017 13:11 Категория: Evenimente, Centrul de ghidare în carieră și relații cu piața muncii






Oportunități de carieră la companii germane și austriece

Reprezentanții unor companii germane și austrice ce activează în Republica Moldova au avut, la 23 mai a.c., o întâlnire de informare pentru studenți de la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți (USARB), Facultatea de Litere.

Întâlnirea a avut drept scop familiarizarea studenților cu oportunitățile de angajare la companii cu capital german și austriac.

În deschiderea întâlnirii informative, prorectorul USARB pentru relații internaționale, conf. univ., dr. Nelli Amarfii-Răilean, a spus că evenimentul vine să diminueze din percepția că statul Republica Moldova ar fi limitat în oferirea oportunităților de angajare pentru tineri. „Această întâlnire arată că sunt întreprinderi cu capital străin care vă deschid larg ușile și vă oferă posibilități de angajare”, a spus Nelli Amarfii-Răilean, mulțumind, în acest sens, reprezentanților companiilor și ambasadei Germaniei în Moldova pentru implicare.

Reprezentanta Ambasadei Germaniei, Jessica Fernandez, a mulțumit reprezentanții companiilor pentru receptivitate. „Acest eveniment vă oferă ocazia de a lua legătura direct cu firme din germane și austriece amplasate în Bălți”, s-a adresat studenților Jessica Fernandez.

Prezentări în cadrul întâlnirii cu studenții USARB au făcut Eugen Zuza („Advantage Austria / KWS SAAT”), Adela Bobu și Olga Manchevici (Compania „Dräxlmaier”), Andrei Grecu („Sarob”), Ludmila Zazulea („Grawe Сarat Asigurări”) și Veceaslav Sutchevici și („GIZ” - Cooperare germană).

După prezentările companiilor și a ofertelor, a fost organizat un atelier în cadrul căruia studenții au fost familiarizați cu rigorile elaborării CV-urilor și aspectele principale ale interviului de angajare.

Întâlnirea de informare „Oportunități de carieră la companii din Germania și Austria” a fost organizată cu implicarea activă a Katharinei Kleynmans, asistentă universitară, catedra de Filologie Engleză și Germană.

Foto de la eveniment pe pagina de Facebook a USARB