(copy 2)

24.02.2015 20:52 Категория: Noutati

Comunicat despre realizarea cursului de formare profesională ,,Managementul vînzărilor” din cadrul proiectului Jo.B.S. Center

 

Universitatea de Stat ,,Alecu Russo din Bălţi” a organizat gratuit cursul de formare profesională ,,Managementul vînzărilor”. Evenimentul s-a realizat în perioada 19-22 februarie 2015, in incinta Universităţii, blocul V, sala 502.

Cursul de formare profesională a fost predestinat administratorilor de firme şi angajaților IMM. Participanţii au explorat noțiuni și concepte de bază ale managementului vînzărilor, au analizat vânzările și componentele lor, au reflectat asupra studiilor de caz axate pe analiza alegerii prețului și a locului de vânzare. Administratorii de firme şi angajații IMM şi-au consolidat competenţele în strategii de procurare din contul mijloacelor bugetare, de atragere a mijloacelor circulante, de publicitate. Intersul participantilor s-a focusat pe sisteme de evidență în managementul vânzărilor, competenţele necesare în procesul de convorbiri telefonice şi negocieri. Participanţii şi-au consolidat competenţele în materii de comerț cu amănuntul, selecție a managerilor/vânzătorilor, perfectarea documentelor de bază a actului de vânzare. 

Un loc aparte a revenit consolidării capacităţilor de accesare a platformei electronice a proiectului şi de accesare a resurselor educaţionale.

Investiţia în grupul – ţintă nominalizat este axată pe realizarea obiectivului general al proiectului, care vizează sprijinirea și consolidarea mediului de afaceri din regiunile de frontieră, prin promovarea de parteneriate economice şi implementarea de soluţii inovatoare pentru dezvoltarea IMM-urilor din regiunea transfrontalieră.

Cursul s-a realizat în cadrul proiectului cu finanţare europeană „Joint Business Support Centre-Instrument for fostering development of entrepreneurship in Ro-Ua-Md cross-border area (Jo.B.S. Center)”, MIS-ETC CODE: 1934/,,Centrul comun de susţinere a business-ului - Instrument pentru stimularea dezvoltării antreprenoriatului în regiunea de graniţă Ro-Ua-MD.”

Proiectul a primit finanțare nerambursabilă de la Uniunea Europeană prin Programul Operaţional Comun România -Ucraina - Republica Moldova 2007-2013. Beneficiarul Proiectului este Camera de Comerţ şi Industrie Suceava (România). Proiectul este implementat în parteneriat cu Centrul pentru Dezvoltare şi Reconstrucţie Bucovina (Cernauti, Ucraina), Asociaţia de Dezvoltare Economică şi Regională ,,ADER” (Suceava, România) şi Universitatea de Stat ,,Alecu Russo din Bălţi”.

Se preconizează promovarea a încă două cursuri de formare profesională:

  • Managementul relaţiei cu clientul, perioada de desfășurare: 19-22 martie 2015;
  • Managementul financiar, perioada de desfășurare: 14-17 mai 2015.

Programul Operaţional Comun România – Ucraina - Republica Moldova 2007-2013 este finanţat de Uniunea Europeană prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate şi Parteneriat şi co-finanţat de statele participante în program.

 

Graniţe comune. Soluţii comune  www.ro-ua-md.net

 

Pozele de la eveniment pot fi vizualizate aici.