(copy 2)

27.04.2017 15:59 Категория: Evenimente, Facultatea de științe ale educației, psihologie și arte






Conferință științifico-practică internațională pe tema managementului educațional

Conferința științifico-practică internațională „Managementul educațional: realizări și perspective de dezvoltare” se desfășoară la 27 aprilie a.c. la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți (USARB). 

Evenimentul este organizat de Facultatea de Științe ale Educației, Psihologie și Arte și este parte din șirul activităților din cadrul „Zilelor educației și creației artistice”, care se desfășoară la USARB, în perioada 27 aprilie-5 mai a.c. 

La conferință participă reprezentanți ai unor instituții universitare și preuniversitare din șase țări: Moldova, România, Rusia, Belarus, Ucraina și Kazahstan. Participanții fac comunicări în opt secțiuni ale conferinței, astfel că numărul acestora se ridică la peste 80. 

Decanul Facultății de Științe ale Educației, Psihologie și Arte, conf. univ., dr. Lora Ciobanu, spune că prin această conferință se urmărește scopul de a completa segmentul de cercetare în domeniul managementului educațional. 

În deschiderea conferinței, rectorul USARB, dr. hab. Ion Gagim a remarcat importanța pe care o are managementul educațional într-o epocă a schimbărilor de valori. „Management înseamnă, întâi de toate, responsabilitate, iar aceasta este direct proporțională cu ceea ce facem și cum facem”, a spus Ion Gagim.

Șefa Catedrei de Științei ale Educației, conf. univ., dr. în pedagogie Tatiana Șova, spune că, între altele, organizatorii și participanții își propun ca obiectiv să identifice și să discute probleme majore din domeniul managementului educațional și să identifice soluții în vederea depășirii acestora. 

Comunicările făcute la cele opt secțiuni ale conferinței științifice-practice internaționale s-au axat pe temele: „Managementul educațional”; „Managementul organizațional”; „Managementul comunicării”; „Profilul managerial”; „Managementul procesului didactic”; „Valorile culturii emoționale”; „Educația pentru sănătate” și „Parteneriatul educațional”.

Foto de la eveniment pe pagina de Facebook a USARB