(copy 2)

16.05.2012 11:20 Категория: Noutati

Joi, 5 aprilie 2012, a avut loc Conferința științifică a studenţilor cu genericul Legea pentru combaterea și prevenirea discriminării în Republica Moldova: necesitatea, actualitate și importanța adoptării în R. Moldova, care a fost organizată de către Cercul de drept administrativ din cadrul Facultății de Drept a Universității de Stat “Alecu Russo” din Bălți. Conferinţa a fost organizată conform Regulamentului privind organizarea şi desfăşurarea conferinţei ştiinţifice studenţeşti cu participarea a două echipe: 1. Echipa specialităţii Drept (anul I – II) şi 2. Echipa specialităţii Administraţie publică (anul I – II).

Conferința s-a desfășurat în patru etape succesive: 1. Prezentarea articolelor științifice de către fiecare echipă; 2. Dezbateri la tema PRO-CONTRA adoptarea reglementărilor normative în domeniul discriminării pe criterii de orientare sexuală; 3. Creația artistică și 4. Totalizarea rezultatelor şi premierea participanţilor.
Evaluarea echipelor a fost realizată de către Comisia de jurizare constituită din profesorii Catedrei de Drept Public: Elena Botnari, conf. univ., dr., Cristina Craevscaia, lect. univ., Rusu Vladimir, lect. univ. Studenții au fost premiați cu Diplome de participare.