(copy 2)

29.06.2016 15:22 Категория: Noutati


 



Acreditare științifică

Stimați colegi,

Stimați studenți

În data de 28 iunie 2016 la CONSILIUL NAȚIONAL PENTRU ACREDITARE ȘI ATESTARE a avut loc ședința Comisiei de acreditare a organizațiilor din sfera științei și inovării. Au fost examinate materialele referitoare la acreditarea Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți pe profilurile de cercetare:

  1. ___Fizica şi tehnologia mediilor materiale
  2. ___Teleologia curriculumului educaţional
  3. ___Filologia modernă în contextul dialogului culturilor
  4. ___Fenomene lingvistice şi literare  în/din perspectivă diacronică şi sincronică
  5. ___Dimensiunea socio-juridică a integrării europene a Republicii Moldova
  6. ___Modele economice de dezvoltare durabilă a sectorului agroindustrial,

în care se regăsesc domeniile: științe umaniste, științe ale naturii, științe inginerești și tehnologii, științe sociale și economice și profilurile de formare: fizică, chimie, matematică, jurisprudență, științe administrative,  filologie, pedagogie, psihologie, asistență socială, istorie, muzica, economie, inginerie ș.a.

Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți s-a prezentat la ședință cu o expoziție de cărți, medalii și brevete, care au fost apreciate la nivel înalt. Din partea Universității la ședință au participat rectorul Universității, Ion Gagim, prorectorul pentru activitate științifică, Igor Cojocaru, responsabilii pentru profilurile de cercetare: Ala Sainenco, Nicolae Leahu, Tatiana Șova, Margarita Tetelea, Vitalie Beșliu, Carolina Tcaci, Vladimir Cazacu,  Alexandra Melnic.

Au raportat: Președintele Comisiei de evaluare, Ilie LUPU.și responsabilii din cadrul Comisiilor specializate pe profilurile nominalizate, Eftodiev Igor, Nicolae Bucun, Elena Prus, Ana Ghilaș, Gheorghe Avornic, Valeriu Doga.

În rezultatul evaluării Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți a fost recomandată ca Organizație competitivă pe plan internațional (categoria B)

Administrația Universității aduce întregului corp academic sincere felicitări și mulțumiri pentru munca depusă.

                      Cu respect,

         Ion Gagim, rector

Pozele de la ședință pot fi accesate aici: