(copy 2)

15.06.2016 08:58 Категория: Evenimente


Comunicat despre Atelierul de lucru din cadrul proiectului  SUSFOR

(Tempus  No. 543946-TEMPUS-1-2013-1-ES-TEMPUS-JPHES)

 

În perioada 9-11 iunie 2016 Universitatea de Stat ,,Alecu Russo” din Bălţi  a organizat și a găzduit reuniunea membrilor proiectului ,,SUPPORT FOR VOCATIONAL TRAINING IN SUSTAINABLE FORESTRY“(SUSFOR) - № 543946-TEMPUS-1-2013-1-ES-TEMPUS-JPHES din cadrul Programului european TEMPUS.

Obiectivul principal al proiectului constă în crearea unui sistem de formare continuă în domeniul silviculturii durabile, crearea centrelor de parteneriat educaţional între instituţiile de învăţământ superior din Uniunea Europeană, Federaţia Rusă şi Republica Moldova.

Reprezentanţi ai instituţiilor superioare de învăţămînt (specialişti în domeniul silviculturii, hidrologiei, ecologiei, agriculturii) din Spania, Finlanda, Austria, Federaţia Rusă şi Republica Moldova au făcut  schimb de experienţă în domeniul organizării învăţămîntului pe parcursul întregii vieţi în domeniul silviculturii durabile, au analizat modulele elaborate din curriculum-ul de formare pe parcursul întregii vieţi în domeniul silviculturii durabile.

 

Un loc aparte a revenit explorării pe teren – vizita de studiu la Institutul de cercetări științifice ,,Selecția” și familiarizarea cu Pădurea Domnească ca arie forestieră protejată în Republica Moldova. Rezervația științifică ,, Pădurea Domnească " este o zonă unică în ceea ce privește biodiversitatea și cea mai veche pădure din Moldova, precum una dintre cele mai vechi păduri de luncă din Europa.      


Universitatea de Stat ,,Alecu Russo” din Bălţi este membră a consorţiului de implementare a proiectului SUPPORT FOR VOCATIONAL TRAINING IN SUSTANABLE FORESTRY (SUSFOR) din cadrul programului european TEMPUS  (543946 TEMPUS-1-2013-1-ES-TEMPUS-JPHES) din anul 2013. Instituţia coordonatoare: University of Lleida, Lleida, Spania.

Mai mult detalii aflați de pe site-ul proiectului  http://www.mgul.ac.ru/susfor/eng/

Pozele de la eveniment pot fi vizualizate aici.

 

Valentina PRIȚCAN, dr., conf.univ., 
Coordonator instituțional al proiectului SUSFOR, 
Universitatea de Stat ,,Alecu Russo” din Bălți