(copy 2)

13.02.2012 12:42 Категория: Noutati

 FŞNA: Olimpiadele zonale la disciplinele de studiu şi-au luat startul

La 11.02.2012 în incinta facultăţii de Ştiinţe ale naturii şi Agroecologie în parteneriat cu Colegiul de industrie uşoară din m. Bălţi a fost organizată Olimpiada zonală la disciplinele: Biologie, Geografie şi Chimie pentru elevii Colegiilor din Zona de Nord a R. Moldova.

Participanţii la olimpiada au fost salutaţi de către prim-prorectorul USB „Alecu Russo”, dl A. Balanici, dr. conf. univ.; decanul facultăţii, dl S. Stadnic, dr. conf. univ.; dl V. Şaragov, şef adjunct al catedrei, dr. hab., conf. univ.; dl M. Mitrofan,  directorul Colegiului de industrie uşoară, dna Z. Dolinţă, profesor de biologie, grad didactic superior.

Această activitate a fost mai mult ca un concurs, constând din: activitatea propriu-zisă – realizarea probelor la disciplinele de studiu, antrenarea cadrelor didactice în activitate, prezentări şi expoziţii, cât şi  o bună orientare profesională pentru viitorii abiturienţi.

Profesorii sosiţi la olimpiadă cu a lor odrasle au fost încadraţi în activitatea interactivă (trening) cu genericul: Competenţele – pilonul formării viitorului specialist, moderator fiind dna M. Nicorici, dr. conf. univ.

Activitatea promovată a fost de bun augur pentru toţi cei prezenţi. Majoritatea au participat cu plăcere la rezolvarea sarcinilor şi situaţiilor în care au fost implicaţi. Profesorilor li s-a oferit şi un set de materiale didactice suport necesare în activitatea  didactică.

Maria NICORICI, dr. conf. univ.