(copy 2)

29.12.2016 16:23 Категория: Noutati

Comunicat despre reuniunea Comitetului de coordonare a proiectului EANET

(Tempus  No. 543946-TEMPUS-1-2013-1-ES-TEMPUS-JPHES)

 

Universitatea de Științe economice și Drept din Kiev (KROK), Ucraina, în colaborare cu coordonatorul proiectului proiectului 544521-TEMPUS-1-2013-1-DE-TEMPUS-SMHE  Entrepreneur Alumni Network (EANET) din programul european Tempus (http://tempuseanet.info), a organizat și a găzduit în perioada 11-14 decembrie 2016 cea de-a cincea reuniune a Comitetului de coordonare a proiectului (PSC5).

Evenimentului nominalizat  a reunit reprezentanții Comitetului de coordonare (14 universități din 6 țări și o agenție-partener): Universitatea de Stiinte Aplicate din Amsterdam (Olanda), Universitatea Liberă din Berlin (Germania), Universitatea ,,Alexandru Ioan Cuza” din Iași (România), Universitatea Națională ,,Iurii Fedkovici” din Cernăuți (Ucraina), Universitatea Națională ,,V.N. Karazin” din Harkov (Ucraina), Universitatea Națională de automobilistică din Harkov (Ucraina), Universitatea Națională de Radioelectronică din Harkov (Ucraina), Universitatea de Științe economice și Drept din Kiev (KROK), (Ucraina), Academia de Studii Economice din Moldova (Moldova), Universitatea de Stat ,,Alecu Russo” din Bălți (Moldova), Universitatea de Stat ,,B.P.Hasdeu" din Cahul (Moldova), Universitatea de stat Ilia (Georgia), Universitatea Tehnică din Georgia (Georgia), Universitatea Kutaisi (Georgia), ELV Consult GmbH (Germania).

Cea de-a cincea reuniune a Comitetului de coordonare a proiectului EANET a permis discutarea aspectelor financiare și administrative ale proiectului, modalitățile de documentare de raportare, planul de acțiuni immediate și pe termen mediu. A fost prezentat cel de-l treilea film al proiectului despre Eveniment Internațional organizat în Moldova, la ASEM. Membrii consorțiului au raportat cu privire la rezultatele activităților lor, au analizat experiența comună și au discutat provocările-cheie ale proiectului. Detaliile cu privire la seminarul de formare axat pe sustenabilitate, care va avea loc în ianuarie 2017, la Berlin, au fost în centrul atenției.

Universitatea de Stat ,,Alecu Russo” din Bălți a fost reprezentată la eveniment de către doamna Valentina PRIȚCAN, dr., conf. univ., membru a Comitetului de coordonare, Coordonator instituțional al proiectului EANET.

Proiectul Entrepreneur Alumni NETwork (EANET) din cadrul programului european TEMPUS a fost lansat în anul 2014 și este axat pe crearea unui ecosistem antreprenorial internațional care ar uni absolvenții antreprenori ai universităților partenere.

Obiectivul general al proiectului EANET - crearea rețelei de absolvenți antreprenori (Alumni Antreprenor Network) din 11 instituții de învățământ superior din Ucraina, Moldova și Georgia, care ar fi capabilă să sprijine spiritul antreprenorial în rândul studenților și absolvenților și să asigure crearea unui ecosistem antreprenorial viabil în Georgia, Moldova și Ucraina.

Titular de grant: Hogeschool van Amsterdam (HVA), University of Applied Sciences in Amsterdam, Olanda;

Coordonator al proiectului: Michael TUGUNTKE, Hogeschool van Amsterdam (HVA), University of Applied Sciences in Amsterdam, Olanda;

Mai multe detalii despre proiectul EANET – pe pagina web a proiectului http://tempuseanet.info/

        sau pagina de facebook: www.facebook.com/groups/715075315209640/?fref=ts

Accesînd  linkul https://youtu.be/0Za0DOK7HGM Mary Benjamins  puteți viziona cel de-al treilea film documentar despre implementarea proiectului EANET.

Pozele de la eveniment pot fi vizualizate aici.