13.06.2017 17:41 Categorie: Evenimente, Relații internaționale

 





Studenți din Germania în vizită la Universitatea din Bălți

 

13 studenți de la Ruhr-University Bochum (Germania) au vizitat, la 12 iunie, Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți (USARB) în cadrul unui proiect de cercetare.

Studenții germani sunt implicați într-un proiect în cadrul căruia studiază tranziția sistemelor educaționale, a instituțiilor de învățământ din Ucraina și Moldova de la perioada sovietică la cea post-sovietică, a precizat dr. Andrzej Michalczyk de la Ruhr-University Bochum.

Cei 13 studenți germani au vizitat USARB după o vizită similară la Cernăuți, la Universitatea Națională „Iury Fedkovici”  - cea mai importantă instituție de învățământ superior din regiunea de nord a Bucovinei.

La USARB, studenții germani au vizitat Biblioteca Științifică, au mers în blocuri de studii ale Universității și au făcut o excursie în mun. Bălți.

După Bălți, studenții din Germania au mers în autonomia găgăuză și în regiunea transnistreană.

Ruhr-University Bochum este una dintre cele mai mari universități din Germania, fiind fondată în 1962. Ruhr-University Bochum este prima universitate publică din Germania, creată după cel de-al doilea război mondial. USARB și Universitatea din Germania intenționează să încheie un acord de cooperare. 

 

Mai multe fogografii aici