18.11.2016 16:24 Categorie: Noutati


Seminar de finalizare a proiectului „Rețeaua de transfer Tehnologic” -TecTNet

Membrii consorțiului Proiectului 544197-TEMPUS-1-2013-1-IT-TEMPUS-JPHES Technological Transfer Network (TecTNet), din cadrul programului european TEMPUS au participat în perioada 02.10.2016 – 07.10.2016 la Seminarul de generalizare a activităților TecTNet organizat de Universitatea Sannio din Benevento, Italia.

La seminarul de finalizare au participat reprezentanții a patru universități din Republica Moldova: Universitatea Tehnică a Moldovei (UTM), Universitatea Agrară de Stat din Moldova (UASM), Universitatea de Stat din Moldova (USM) și Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți (USARB) și reprezentanții a patru universități partenere din UE: Universitatea Sannio din Benevento (Italia), Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (România), Universitatea Tehnică din Košice (Slovacia) și Institutul Superior Tehnic din Lisabona (Portugalia). La seminarul nominalizat au participat și reprezentanții Agenției pentru Inovare și Transfer Tehnologic (AITT), Agenției de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI) și ONG-lui local „Rețeaua de Transfer Tehnologic a Moldovei” (RTTM).
În cadrul seminarului s-au analizat rezultatele proiectului, prezentate de liderii pachetelor de lucru (PL). Au fost specificate produsele/livrabilele pe fiecare PL, s-au specificat sarcinile pentru perioada octombrie-noiembrie pentru fiecare partener de proiect.
Un loc aparte a revenit ședinței consorțiului TecTNet pe teme financiare.
Participanții la seminar au avut oportunitatea de a analiza transferul de cunoștințe și tehnologii, managementul inovațiilor și managementul proprietății intelectuale în cadrul mesei rotunde privind transferul tehnologic în domeniul alimentelor/alimentației și a transferului tehnologic în domeniul agriculturii.
Participanții la seminar au analizat metodologia de raportare a implementării proiectului și formatul raportului final, inclusiv Raportul financiar.
Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți a fost reprezentată la eveniment de către membrii proiectului TecTNet:

  • Valentina PRIȚCAN, dr., conf. univ., coordonator instituțional al proiectului nominalizat;

  • Pavel TOPALA, dr. hab., prof. univ., decanul Facultății de Științe Reale, Economice și ale Mediului;

  • Alexandr OJEGOV, dr., lect. univ., prodecanul Facultății de Științe Reale, Economice și ale Mediului;

  • Vitalie BEȘLIU, dr., conf. univ., șeful Catedrei de științe fizice și inginerești;

  • Oxana NICULICA, lect. univ. la Catedra de limba română și filologie romanică.

Mai multe detalii despre proiectul TecTNet gasiti la http://www.tectnet.unisannio.it/
Pozele de la eveniment pot fi accesate aici.