14.11.2016 10:17 Categorie: Evenimente, Noutati





Întâlnirea Consorţiului Transfrontalier
Universităţile din Republica Moldova – România – Ucraina

În data de 11 noiembrie 2016 reprezentanți de la șase universități s-au întâlnit la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, România, în cadrul Consorțiului Transfrontalier al Universităților din Republica Moldova-România-Ucraina. Semnarea Acordului de constituire a Consorţiului Universităţilor din Republica Moldova, România, Ucraina în anul 2011 a facilitat cooperarea academică transfrontalieră, obiectivele primordiale ale Consorțiului fiind colaborarea orientată în dezvoltarea proiectelor comune în domeniul învățământului, cercetării, culturii, artelor, precum și mobilitățile de studiu și cele destinate personalului didactic.
La Întâlnirea Consorţiului au participat:

  • Tudorel  TOADER, dr., prof.univ., Rectorul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași 

  • Florin GRIGORAȘ, dr., conf. univ., Prorector Relații Internaționale, Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași 

  • Valentin POPA, dr. ing., prof. univ., Rectorul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava 

  • Stepan MELNYCHUK, dr., prof. univ., Rectorul Universității Naționale „Iurii Fedkovici” din Cernăuți 

  • Gheorghe CIOCANU, dr. hab., prof. univ., Rectorul Universității de Stat din Moldova

  • Ion GAGIM, dr. hab., prof. univ., Rectorul Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți

Agenda întâlnirii a cuprins discutarea viziunii asupra cooperării universităților din Consorțiu, colaborarea în cadrul proiectelor de schimburi și evenimente academice, cooperarea în domeniul cercetării științifice, perspective de dezvoltare a activităților educaționale comune (predare comună, masterate comune, co-tutelă), etc.
Pozele de la eveniment pot fi vizualizate aici.