23.11.2017 22:20 Categorie: Evenimente, Relații internaționale




 

Ambasadoarea Germaniei a vizitat Universitatea din Bălți

Ambasadoarea Republicii Federale Germania în Moldova, ES, Julia Monar, a vizitat, la 23 noiembrie a.c., Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți (USARB), unde a avut o întrevedere cu rectorul instituției – prof. univ., dr. hab. Ion Gagim.

A fost prima vizită a Dr. Juliei Monar la Bălți, în calitate de nou ambasador al Germaniei la Chișinău. Ambasadoarea și-a început mandatul la 25 august a.c.

Rectorul Universității din Bălți, Ion Gagim, i-a relatat diplomatului german despre oferta educațională a instituției, problemele cu care se confruntă Universitatea și despre colaborarea instituției cu parteneri din Germania, în acest sens, rectorul menționând raporturile intense cu agenți economici cu capital german din cadrul Zonei Economice Libere Bălți (ZELB). Rectorul a subliniat aportul Germaniei în pregătirea studenților la specialitățile inginerești de la USARB.

Dr. Julia Monar s-a arătat interesată de aspectele colaborării Universității din Bălți cu companiile germane din cadrul ZELB, dar și de contribuția Germaniei în pregătirea specialiștilor. În altă ordine de idei, ambasadoarea a spus că știe nu din auzite despre faptul că Universitatea din Bălți este o bună platformă de pregătire a specialiștilor în domeniul limbilor moderne.

De asemenea, dr. Julia Monar a discutat la USARB cu reprezentanți ai oficiului central al Companiei germane „Dräxlmaier”, aflați în vizită la Bălți.

Ulterior, dr. Julia Monar a avut o întâlnire cu profesorii universitari de la Catedra de filologie engleză şi germană din cadrul Facultății de Litere a USARB cu care a discutat într-un format informal, la o ceașcă de ceai.

Fotografii de la eveniment - aici.