27.03.2017 12:25 Categorie: Noutati, Centrul de ghidare în carieră și relații cu piața muncii







Acord de colaborare între USARB și AOAM

Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți (USARB) va colabora cu Asociația Oamenilor de Afaceri din Moldova (AOAM) în condițiile unui Acord de colaborare încheiat în municipiul Bălți, la 27 martie a.c.

Documentul a fost semnat de către dr. hab. Ion Gagim, rectorul USARB, și Olesea Munteanu, director executiv al AOAM.

Acordul stabilește principalele obiective și condiții de colaborare între cele două instituții.

Directorul executiv al AOAM, Olesea Munteanu, a spus că Acordul își propune să sprijine procesul de valorificare  a potențialul studenților și să promoveze cultura antreprenorială în rândul tinerilor.

„Ne propunem să organizăm în comun mai multe activități de instruire pentru studenți, în cadrul cărora vom pune accentele pe aspectele practice în ce privește lansarea și dezvoltarea afacerilor, și încurajarea spiritului de antreprenor în rândul studenților”, a spus Olesea Munteanu.

Rectorul USARB, dr. hab. Ion Gagim susține că miza de pe urma realizării prevederilor Acordului este lărgirea competențelor studenților și orientarea acestora spre mediul de afaceri.

„O colaborare cu AOAM este extrem de importantă pentru studenții și cadrele noastre didactice în sensul reorganizării și reorientării Curriculei Educaționale, planurilor de studii în direcția îmbinării cunoștințelor obținute la Universitate cu aspectele practice”, a menționat dr. hab. Ion Gagim.

Acordul de colaborare dintre AOAM și USARB a fost încheiat pentru o perioadă de treia ani, cu posibilitatea prelungirii succesive a acestuia pe perioade a câte trei ani.

De notat că, între 27 și 28 martie a.c., AOAM desfășoară la USARB „Cursul de instruire DriveUp AngryBusiness”, eveniment organizat în cadrul proiectul „Școala de afaceri AOAM” la care participă peste o sută de proprietarii de afaceri, tineri antreprenori, manageri, dar și studenți de la Universitatea bălțeană.

Asociația Oamenilor de Afaceri din Moldova, fondată în 2010 de către omul de afaceri Vlad Plahotniuc, este o asociație ce reunește oameni de afaceri ce își propune să susțină spiritul antreprenorial pentru o creștere durabilă a economiei naționale, în contextul valorilor și standardelor Uniunii Europene.

Pentru mai multe detalii accesați aici.