16.05.2014 16:37 Category: Evenimente

 

În data de 10 mai, Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălţi şi-a deschis porţile pentru toţi candidaţii, dornici de a se familiariza cu posibilităţile de a face studii la una dintre cele mai vechi şi mai prestigioase instituţii de învăţămînt superior din ţară, cea mai mare din partea de nord a Republicii Moldova.  La eveniment au fost invitaţi profesori şi liceeni din clasele superioare din instituţiile de învăţămînt din municipiul Bălţi şi din partea de nord a ţării. Oaspeţii au fost întîmpinaţi, în curtea Universităţii, cu un concert susţinut de orchestra de muzică populară „Alunelu” a Universităţii.

Cu un mesaj de salut din partea Administraţiei Universităţii a venit dl. Gheorghe Neagu,  prorector pentru învăţămînt cu frecvenţă redusă şi formare continuă, care a făcut o trecere în revistă a realizărilor Universităţii în cei 69 de ani de existenţă. Dna Valentina Priţcan, prorector pentru activitatea ştiinţifică şi relaţii internaţionale le-a vorbit candidaţilor despre cele 69 de acorduri de colaborare ale instituţiei noastre cu alte ţări şi despre posibilitatea studenţilor, care îşi fac studiile la Universitatea bălţeană, de a beneficia de studii în ţări europene, acumulînd cunoştinţe şi practici bune.

Despre oferta educaţională  a celor 4 facultăţi din cadrul Universităţii, au vorbit managerii Facultăţilor: dna. Ala Sainenco, conf. univ., dr., Decanul Facultăţii de Litere; dl. Pavel Topală, prof. univ., dr. hab., decanul Facultăţii de Ştiinţe Reale, Psihologie şi Arte; dl. Ion Gagim, prof. univ., dr.hab., decanul Facultăţii de Ştiinţe ale Educaţiei, Psihologie şi Arte şi dna. Ina Odinocaia, lect. sup., dr., decan interimar la Facultatea  de Drept şi Ştiinţe Sociale. În partea a doua a evenimentului, atît candidaţii, cît şi părinţii au avut posibilitatea să adreseze întrebări vorbitorilor, iniţiindu-se astfel un dialog constructiv.