27.04.2017 12:45 Category: Evenimente, Centru de instruire complementara







Ziua Drapelului de Stat a fost consemnată la USARB

O ceremonie prin care a fost consemnată Ziua Drapelului de Stat al Republicii Moldova a fost organizată la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți.

Administrația Universității a felicitat studenții și profesorii cu ocazia Zilei Drapelului de Stat.

Prorectorul pentru studii cu frecvenţă redusă și formare continuă, conf. univ., dr. Gheorghe Neagu a evocat în discursul rostit în fața celor adunați importanța tricolorului ca simbol național al țării.

„Tricolorul Republicii Moldova invocă originile românești, apartenența la cultura europeană, atașamentul față de idealurile libertății și a democrației. Drapelul nostru este la el acasă”, a declarat Gheorghe Neagu.

Importanța și semnificația Drapelului de Stat au fost evocate în discursuri și de către Victor Grigor, președintele Senatului Studențesc și de studenta Nelli Cogălniceanu.

Un grup de studenți, discipoli ai Centrului de instruire complementară al USARB, a prezentat emoționanta suită coregrafică „Miorița”.

Ziua Drapelului de Stat al Republicii Moldova este sărbătorită la 27 aprilie, începând cu 2010. Tricolorul a fost desemnat oficial drapel de stat pe 27 aprilie 1990.

Galeria foto de la eveniment – aici