16.01.2018 09:47 Category: Evenimente






Ziua Culturii Naționale a fost consemnată la Biblioteca Științifică a USARB

La Biblioteca Ştiinţifică a Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți (USARB) a fost consemnată Ziua Culturii Naționale și 168 de ani de la nașterea poetului național, Mihai Eminescu.

Marina Magher a prezentat expoziţia „Când unul trece, altul vine în astă lume a-l urma...” – Mihai EMINESCU (15 ianuarie 1850-15 ianuarie 1989), iar Olga Dascal a informat despre colecţia de DVD-uri dedicată poetului Mihai Eminescu din Centrul de Informare al României.

Pornind de la „poezia muzicii din sufletul lui Eminescu”, Elena Ţurcan de la colecţia împrumutului Documente muzicale a Bibliotecii a reușit să regăsească „muzica poeziei” sale. În cadrul evenimentului au fost audiate piese muzicale pe tematică eminesciană pe versurile lui Grigore Vieru. Margareta Iulic, Irina Zalâgaeva, Lilia Ucraineţ și Tatiana Pogrebneac au interpretat cântece pe versurile lui Mihai Eminescu.

Bibliotecarii USARB au organizat lecturi eminesciene în mai multe limbi: română, rusă, engleză, germană, franceză şi italiană, potrivit paginii web a Bibliotecii USARB.

Evenimentul a fost găzduit de Centrul de Informare al României din cadrul Bibliotecii Științifice a USARB. Activitatea a fost moderată de Valentina Topalo, coordonator al Centrului Manifestări Culturale.