06.04.2017 18:53 Category: Avize






USARB a încheiat un acord de colaborare în domeniul Educației cu raionul Edineț

Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți (USARB) și raionul Edineț vor colabora în domeniul Educației. Un acord de colaborare în acest sens a fost încheiat, la 6 aprilie, în orașul Edineț. 
Documentul a fost semnat de către rectorul USARB, Ion Gagim, și Galina Musteață, șefa Direcției Educație Consiliului Raional Edineț. 
Acordul stabilește, între altele, modul în care cele două entități vor colabora în promovarea politicilor educaționale. Documentul prevede organizarea seminariilor și activităților comune pentru cadrele didactice de la USARB și din raionul Edineț. USARB și raionul Edineț se vor susține reciproc în organizarea activităților extracurriculare cu antrenarea cadrelor didactice ale ambelor părți etc.

Rectorul USARB, Ion Gagim, spune că acordul va permite stabilirea unor mai bune relații de cooperare între Universitate și raionul Edineț. „Deja am ajuns la o înțelegere cu Primăria orașului Edineț privind deschiderea unui Oficiul al USARB în localitate. Acest fapt, credem, va deschide noi orizonturi de colaborare în beneficiul ambelor părți”, a spus Ion Gagim.

Șefa Direcției Educației a Consiliului Raional Edineț, Galina Musteață, spune că este o punte de legătură a sistemului educațional al raionului Edineț cu USARB, oferind, astfel, noi oportunități pentru absolvenții liceelor din raion, precum și pentru cadrele didactice locale.

Acordul dintre USARB și Direcția Educație a Consiliului Raional Edineț a fost încheiat pe o perioadă de patru ani.

Acorduri similare au fost încheiate de USARB cu administrațiile raioanelor Soroca, Florești și Telenești.