10.04.2017 16:25 Category: Evenimente






Universitatea din Bălți conferă al 32-lea titlu de Doctor Honoris Causa

Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți (USARB) va organiza ceremonia de înmânare a mantiei și diplomei de Doctor Honoris Causa academicianului Gheorghe Mustea.

Evenimentul va avea loc în Sala Polivalentă a Universității, Corpul administrativ (str. Pușkin, 38), în data de 13 aprilie a.c., începând cu ora 14:00.

Gheorghe Mustea este al 32-lea Doctor Honoris Causa al USARB.

Decizia de a-i conferi titlul de Doctor Honoris Causa a fost adoptată de Senatul USARB la sfârșitul anului trecut. Titlul i-a fost acordat distinsului compozitor moldovean pentru contribuția adusă la dezvoltarea culturii, precum și pentru colaborarea fructuoasă cu Universitatea din Bălți.

Compozitorul Gheorghe Mustea a fost dirijor al Orchestrei Simfonice a Filarmonicii Naționale din RM. A fost rector al Universității de Stat a Artelor din Chișinău. Începând cu 1989 este director artistic și prim-dirijor al Orchestrei simfonice a Companiei de Stat „Teleradio-Moldova”. Este deținător al mai multor titluri, inclusiv al celui de Maestru în Artă. Gheorghe Mustea este autorul mai multor opere și lucrări simfonice, vocal-simfonice, a semnat lucrări de muzică instrumentală, muzică de cameră vocală și muzică corală.

Gheorghe Mustea s-a născut la 1 mai 1951, în satul Mândrești, raionul Telenești.