12.05.2014 16:32 Category: Evenimente

Universitatea de Stat ,,Alecu Russo” din Bălţi a organizat în data de 8 mai 2014  workshop-ul  ,,Formarea profesională şi parteneriatele strategice – o solutie pentru dezvoltarea economica a regiunii transfrontaliere RO-UA-MD”, eveniment din cadrul proiectului „Joint Business Support Centre – Instrument for fostering development of entrepreneurship in Ro-Ua-Md cross-border area (Jo.B.S. Center)(Instrument pentru stimularea dezvoltării antreprenoriatului în regiunea de graniţă RO-UA-MD ), COD MIS-ETC: 1934, al cărui aplicant este Camera de Comert şi Industrie Suceava.

 

            Universitatea de Stat ,,Alecu Russo” din Bălţi implementează proiectul sus menţionat în parteneriat cu Centrul pentru Dezvoltare şi Reconstrucţie Bucovina (Cernăuţi,Ucraina), Asociaţia de Dezvoltare Economică şi Regională ,,ADER” (Suceava, România) şi Camera de Comerț și Industrie Suceava (Suceava, România) care este beneficiarul proiectului. Proiectul a primit finanțare nerambursabilă de la Uniunea Europeană prin Programul Operaţional Comun România-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013.

 

Obiectivul general al proiectului reprezintă sprijinirea și consolidarea mediului de afaceri din regiunile de frontieră, prin promovarea de parteneriate economice şi implementarea de soluţii inovatoare pentru dezvoltarea IMM-urilor din regiunea transfrontalieră.

 

Workshop-ul s-a adresat atât IMM-urilor din regiunea transfrontalieră România-Ucraina-Republica Moldova, cât şi institutiilor şi organizaţiilor ce sprijină activitatea IMM-urilor.

 

Temele abordate în cadrul workshop-ului au fost: prezentarea studiului  „Identificarea nevoii de formare în zona transfrontalieră RO-UA-MD”, identificarea celor şase pachete de training, care vor fi furnizate gratuit în cadrul proiectului, prezentarea viitoarei platforme e-learning ce va promova IMM-urile din regiunea de graniţă RO-UA-MD, organizarea unui joc de networking prin participarea firmelor din Suceava, Cernăuţi şi Republica Moldova care a avut ca scop stabilirea de parteneriate transfrontaliere între firmele din Cernăuţi (Ucraina), Bălţi (Republica Moldova) şi Suceava (România), motiv pentru care a fost obligatoriu ca fiecare participant sa aiba cît mai multe carţi de vizită. 

     

Încheierea acordurilor de parteneriat între firmele din Cernăuţi (Ucraina), Bălţi (Republica Moldova) şi Suceava (România) a fost unul din rezultatele workshop-ului.  

 

Programul Operaţional Comun România-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013 este finanţat de Uniunea Europeană prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate şi Parteneriat şi co-finanţat de statele participante în program.

 

   

Pozele de la eveniment pot fi vizualizate aici.

 

  Valentina PRITCAN, coordonator de proiect, Universitatea de Stat ,,Alecu Russo” din Bălţi