10.02.2017 14:11 Category: Evenimente





În data  de 8 februarie 2017,  Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți a fost vizitată de către reprezentanţii Institutului pentru Drepturile Omului din Moldova (IDOM). Scopul IDOM-ului este de a contribui la educarea, promovarea şi apărarea drepturilor şi libertăţilor omului prevăzute de legislaţia naţională şi internaţională.

Domnul prorector pentru învăţământ  cu frecvenţă redusă și formare continuă,  conf. univ., dr. Gheorghe Neagu, a deschis activitatea dată printr-un mesaj de salut adresat  oaspeților, dar și studenților.

Dna Ana Barduc, coordonator al   Festivalului Filmului Dedicat Drepturilor Omului, a familiarizat publicul cu principale activităţi realizate de către ONG-ul pe care îl reprezintă, iar dl Andrei Lungu, avocatul IDOM-ului, a elucidat succint experienţa personală în ceea ce priveşte apărarea drepturile și libertăţilor omului.

Un caleidoscop de tematici și o colecție selectă de filme au fost  aduse în fața studenților. Filmele proiectate au fost urmate de discuții tematice moderate de experţii Institutului pentru Drepturile Omului din Moldova

La încheiere, studenții au primit broșuri și cărți dedicate protecţiei drepturile omului. Printre  titlurile de carţi donate se numără şi următoarele: „Combaterea relelor tratamente și a impunității”şi  „Suport juridic pentru utilizatorii de droguri injectabile și persoanele care trăiesc cu HIV/SIDA”.

Reprezentanţii IDOM-ului au donat un set de cărţi şi Bibliotecii Ştiinţifice a USARB

Pentru mai multe detalii accesați aici.