11.05.2017 15:22 Category: Evenimente







Un important fizician austriac se află la USARB într-un proiect de mobilitate

Un cunoscut fizician, dr., prof. univ., Roman Schrittwieser de la Universitatea din Innsbruck (Austria), se află la Universitatea de Stat „Alecu Russo” (USARB) în cadrul proiectului de mobilitate științifică și academică CEEPUS.

Fizicianul a ținut cursuri în fața studenților Universității din Bălți și a prezentat, în cadrul Colocviului Ştiinţific Studenţesc „Interuniversitaria”, care s-a desfășurat la USARB, la 11 mai, rezultatele experimentelor fizice și cercetărilor în domeniul plasmei pe care le realizează Universitatea din Innsbruck.

Dr. hab., prof. univ., președintele Consiliului Științific al USARB, Pavel Topală, susține că Universitatea are o colaborare frumoasă cu fizicianul austriac.

„Pregătim acum un acord de constituire a unui consorțiu larg pentru cercetare și pregătire pentru doctorat, iar cei de la Universitatea din Innsbruck sunt de acord să devină parte a acestuia”, a spus Pavel Topală, menționând că acordul ar putea deveni un instrument eficient de promovare a lucrărilor și de perfecționare a studenților și cadrelor didactice de la USARB.

Dr., prof. univ., Roman Schrittwieser este autor a mai bine de 160 de articole, cotate în sistemul ISI Thomson Reuters. Desfășoară o colaborare notabilă cu Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (România), instituție care în 2015 i-a acordat titlul de Doctor Honoris Causa.

USARB beneficiază de oportunitățile proiectului CEEPUS deja al șaselea an. Mai multe cadre didactice de la USARB au beneficiat de mobilități în Austria, România și Bulgaria.