04.02.2017 10:05 Category: Evenimente

               



                                        

 

Comunicat despre trainingul din cadrul proiectului EANET

 

Universitatea Liberă din Berlin, Germania a organizat în perioada 23-27 ianuarie 2017 un training dedicat sustenabilității rețelei absolvenților antreprenori, eveniment planificat în cadrul proiectului 544521-TEMPUS-1-2013-1-DE-TEMPUS-SMHE Entrepreneur Alumni Network (EANET) din programul european Tempus (http://tempuseanet.info).

Trainingul s-a axat pe dezvoltarea durabilă a rețelei EANET după perioada de implementare a proiectului. În cadrul trainingului s-au prezentat viziunile experților referitor la sustenabilitatea rețelei absolvenților antreprenori, s-a lucrat în ateliere de creație, unde participanții au elaborat strategia proprie de sustenabilitate, beneficiind de ghidarea și supravegherea echipelor din Universitatea de Științe Aplicate din Amsterdam (Olanda) și Universitatea Liberă din Berlin (Germania).

Training-ul a scos în evidență elementele esențiale ale sustenabilității și importanța colectării de fonduri. Oliver Schmidt a facilitat procesul de specificare a elementelor esențiale ale dezvoltării durabile.

Un Workshop interesant dedicat colectării de fonduri a fost prezentat de Matthias Notz, expert în domeniu. Exercițiile și exemplele de bune practici au consolidat competențele de asigurare a sustenabilității.

Printre exemplele de bună practică prezentate menționăm:

• ,,Netzwerk Unternehmertum der Freien Universität Berlin", prezentat de Steffen Terberl;

• LMU Antreprenoriat Lab, prezentat de Matthias Notz.

Evenimentului nominalizat  a reunit reprezentanții proiectului EANET (din 12 universități din 5 țări și o agenție-partener): Universitatea de Științe Aplicate din Amsterdam (Olanda), Universitatea Liberă din Berlin (Germania), Universitatea Națională ,,Iurii Fedkovici” din Cernăuți (Ucraina), Universitatea Națională ,,V.N. Karazin” din Harkov (Ucraina), Universitatea Națională de automobilistică din Harkov (Ucraina), Universitatea Națională de Radioelectronică din Harkov (Ucraina), Universitatea de Științe economice și Drept din Kiev (KROK), (Ucraina), Academia de Studii Economice din Moldova (Moldova), Universitatea de Stat ,,Alecu Russo” din Bălți (Moldova), Universitatea de Stat Ilia (Georgia), Universitatea Tehnică din Georgia (Georgia), Universitatea Kutaisi (Georgia), ELV Consult GmbH (Germania).

Universitatea de Stat ,,Alecu Russo” din Bălți a fost reprezentată la eveniment de către doamna Valentina PRIȚCAN, dr., conf. univ., coordonator instituțional al proiectului EANET și Corina NICHITCIN, lector universitar la Catedra de ştiinţe economice, Facultatea de Ştiinţe Reale, Economice şi ale Mediului, membră a proiectului EANET.

Proiectul Entrepreneur Alumni NETwork (EANET) din cadrul programului european TEMPUS a fost lansat în anul 2014 și este axat pe crearea unui ecosistem antreprenorial internațional care ar uni absolvenții antreprenori ai universităților partenere.

Obiectivul general al proiectului EANET - crearea rețelei de absolvenți antreprenori (Alumni Antreprenor Network) din 11 instituții de învățământ superior din Ucraina, Moldova și Georgia, care ar fi capabilă să sprijine spiritul antreprenorial în rândul studenților și absolvenților și să asigure crearea unui ecosistem antreprenorial viabil în Georgia, Moldova și Ucraina.

Titular de grant: Hogeschool van Amsterdam (HVA), University of Applied Sciences in Amsterdam, Olanda;

Coordonator al proiectului: Michael TUGUNTKE, Hogeschool van Amsterdam (HVA), University of Applied Sciences in Amsterdam, Olanda;

Mai multe detalii despre proiectul EANET – pe pagina web a proiectului http://tempuseanet.info/

        sau pagina de facebook: www.facebook.com/groups/715075315209640/?fref=ts

Pozele de la eveniment pot fi vizualizate aici.