27.12.2017 15:51 Category: Evenimente






Tendințele de dezvoltare a învățământului superior analizate la conferința anuală HERE 2017 

Valentina Prițcan, conferențiar universitar, doctor în psihologie, a participat în perioada 11-12 decembrie la lucrările Conferinței anuale a Experților în domeniul Reformelor Învățământului Superior (HERE), desfășurată în Bruxelles cu genericul  ,,Uniunea Europeană și vecinii săi: politica și cooperarea în domeniul Învățământului Superior". Delegația HERE a Republicii Moldova a fost  condusă de către coordonatorul Oficiului Național Erasmus+, Claudia Melinte.

Echipele HERE au fost instituite în țările partenere din vecinătatea Uniunii Europene pentru a contribui la reformarea învățământului superior și pentru a servi drept importante instrumente diplomatice și canale de dialog politic pentru UE. Mai multe detalii despre HERE găsiți la http://www.erasmusplus.md/ro/article/heres-reteaua-de-experti-invatamantul-superior

Conferința anuală HERE 2017 a fost o ocazie deosebită pentru a face bilanțul activităților rețelei de experți și a analiza tendințele de dezvoltare a învățământului superior la nivel național și global. Conferinta s-a  axat, în special, pe politicile regionale, bi-laterale și bi-regionale, care modelează și susțin reforme, schimburi și colaborări în domeniul învățământului superior, apte să contribuie și mai mult la dezvoltarea socială și economică, dar dețin și o funcție politică și diplomatică importantă.

Participanții la Conferință au prezentat modul în care activitatea Experților în domeniul Reformelor Învățământului Superior (HERE) contribuie la punerea în aplicare a obiectivelor elaborate și convenite în cadrul politicilor-cadru.  Experții au avut ocazia să prezinte rezultatele misiunilor de asistență tehnică, să învețe despre relevanța rezultatelor lor pentru alte țări și regiuni, să cunoască evenimente și subiecte legate de reforma învățământului superior și modul în care acestea susțin provocările majore ale societății și relațiile internaționale.

În cadrul conferinței s-au evaluat activitățile și contribuțiile HERE din trecut și s-au proiectat prioritățile pentru următorii trei ani.

Pozele de la eveniment pot fi accesate aici: