10.05.2017 17:00 Category: Evenimente







Studenții USARB, mai informați despre bursele „Erasmus+”

Departamentul Relații Internaționale (DRI) a Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți (USARB) a organizat , la 10 mai a.c., un seminar de informare cu studenții în cadrul căruia au fost informați asupra oportunităților pe care le oferă programul de burse „Erasmus+”.

Svetlana Melnic, metodist în cadrul DRI, le-a explicat studenților care sunt țările de program, dar și cele partenere în cadrul Programului „Erasmus+”. Studenți de la mai multe facultăți au fost informați ce înseamnă Mobilitate Universitară de Scurtă Durată (ICM), fiind familiarizați cu Mobilitățile pentru cadre didactice și studenți – „Acțiunea-Cheie 1”.

Reprezentanta DRI a trecut în revistă bursele disponibile pentru USARB în cadrul Programului „Erasmus+” pentru anul academic 2017-2018 și a explicat care sunt procedurile de aplicare a dosarelor pentru fiecare tip de mobilitate, precum și pentru o bursă „Erasmus+”. La fel, Svetlana Melnic le-a explicat studenților care sunt criteriile de eligibilitate pentru candidați, perioadele de mobilitate și felul în care sunt recunoscute la revenire creditele obținute din mobilitate.

DRI al USARB a încurajat studenții să participe în Programul „Erasmus+”, să depună dosarele în programe europene care oferă posibilități de studii, acces la biblioteci universitare europene și oportunități de a studia într-o comunitate academică europeană.

Seminarul a făcut parte din șirul de acțiuni prilejuite de Zilele Europei la USARB. 

Mai multe fotografii – pe pagina de Facebook a USARB