27.10.2017 00:22 Category: Evenimente






Studenții Universității din Bălți l-au inspirat pe Ambasadorul SUA

Ambasadorul SUA în Republica Moldova, E.S. James D. Pettit, a avut, în data de 26 octombrie a.c., la Universitatea din Bălți, o discuție informală cu studenții.

James Pettit le-a povestit tinerilor despre studenția sa, cariera sa de diplomat, despre motivele care la-u făcut să devină diplomat, despre familia sa și, în linii generale, despre cei trei ani de aflare în Republica Moldova.

Studenții bălțeni l-au asaltat cu întrebări pe diplomatul american pe diferite teme – de la bucatele preferate până la probleme cu care se confruntă Republica Moldova, probleme globale, de politică, NATO, despre Unirea Moldovei cu România și despre figura politică a lui Vladimir Putin.

Fiind întrebat de un student care sunt cele mai mari trei provocări ale Republicii Moldova, James Pettit a menționat că în pofida schimbărilor care au avut loc în ultimul timp, problemele principale n-au dispărut din țară. „Vedem prea multă corupție, concentrarea puterii politice, care nu este un lucru sănătos pentru orice democrație, și lipsa de creștere economică”, a remarcat, între altele, James Pettit.

Ambasadorul a recunoscut la final că multe din întrebările care i-au fost adresate l-au provocat la sinceritate și că discuțiile și întâlnirea avută cu studenții de la Universitatea din Bălți l-au inspirat.