12.04.2017 16:18 Category: Evenimente






Studenții bălțeni au obținut locuri premiante la Sesiunea Internațională de Comunicări Științifice a Cercurilor Studențești din Târgoviște, România

 

În perioada 6-7 aprilie 2017, la  Facultatea de Științe Economice din cadrul Universităţii „Valahia” din Târgoviște, România, s-a desfășurat Sesiunea Internațională de Comunicări Științifice a Cercurilor Studențești.

Conferința a reunit studenți din România și Republica Moldova. Din partea Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți, Facultatea de Științe Reale, Economice și ale Mediului au participat la eveniment:

-  Ilie BABCENCO, gr. FB31Z, cu lucrarea „Eficiența contractării împrumuturilor de stat în Republica Moldova”;

-  Rodica PREAȘCA, gr. IM21Z, cu lucrarea „Impactul metodei POKA YOKE asupra proceselor tehnologice”;

-  Denis PINTILIE, gr. IM21Z, cu lucrarea „Rolul resurselor regenerabile în dezvoltarea economică durabilă”;

-  Mădălina URSU, gr. IM21Z, cu lucrarea „Eficiența aplicării instrumentelor de calitate Q7 și M7 în inginerie”;

-  Andrei REICU, gr. IM21Z, cu lucrarea „Rolul standardelor ISO pentru dezvoltarea strategică a întreprinderii”.

Comunicările studenților au fost ghidate de:

- dr., hab., prof. univ. Pavel TOPALĂ,

- dr., lector univ. Victoria POSTOLACHE,

- drd., asist. univ. Dorin GUZGAN.

     Pe marginea lucrărilor prezentate au fost dezbătute problematici de natură socio-economică, managerială și financiară.

     Numărul impunător al comunicărilor științifice, precum și profesionalismul participanților la eveniment nu au speriat studenții bălțeni. În aceste condiţii de competiţie reală, ei au reuşit să câştige trei premii în secțiuni diferite:

-     Premiul mare din partea dlui prof. univ., dr. Ion STEGĂROIU (ex-decan) - Ilie BABCENCO, coordonator dr., lector univ. Victoria POSTOLACHE;

-     Locul I – Rodica PREAȘCA, coordonator dr., lector univ. Victoria POSTOLACHE;

-     Locul III - Denis PINTILIE, coordonator dr., hab., prof. univ. Pavel TOPALĂ.

 

Felicitări călduroase studenților de la Facultatea de Științe Reale, Economice și ale Mediului care au făcut față provocării de a pregăti și de a prezenta cu brio comunicările științifice în fața colegilor din România! Fiți activi, creativi, curajoși și responsabili în continuare!

Felicitări cadrelor didactice care prin implicare și dăruire au susținut performanțele academice și științifice ale studenților!

 

Aducem mulțumiri gazdelor pentru invitația la eveniment și primirea caldă și prietenoasă.

Venim cu un mesaj de gratitudine adresat administrației Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți, precum și Președintelui Consiliului științific, dr., hab., prof. univ. Pavel TOPALĂ, pentru contribuția valoroasă la consolidarea relațiilor de parteneriat între ambele instituții, dumnealui fiind și curatorul grupei IM21Z, șefului Catedrei de științe economice dr., conf. univ. Carolina TCACI, șefului catedrei Științe fizice și inginerești dr., conf. univ. Vitalie BEȘLIU.

Amintim faptul că participarea studenților în cadrul Sesiunii Internaționale de Comunicări Științifice reprezintă o continuitate a demersurilor de colaborare dintre universitatea bălțeană și universitățile din România, inițiate pe parcursul lunii decembrie a anului 2016 și întărite prin semnarea acordurilor de parteneriat, precum și vizitei de studiu efectuată de cadrele didactice de la USARB la Universitatea „Valahia” din Tîrgoviște.

Pentru mai multe detalii accesați aici.