16.02.2018 23:57 Category: Evenimente




 

Studenți de la USARB au dialogat cu jurnaliștii de la „SP”

Un grup de studenți de la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți s-a numărat printre participanții la „European Café”, care a găzduit o întâlnire cu jurnaliștii de la ziarul local de limba rusă „SP”.

Evenimentul a avut loc la 15 februarie a.c., fiind un dialog între jurnaliștii cu circa 60 de tineri din localitate – elevi, studenți, voluntari și activiști civici.

Membrii echipei ziarului local „SP” le-au povestit tinerilor cum a luat ființă ziarul, cum este organizată munca redacțională, care este impactul investigațiilor jurnalistice.

Fondatorul și directorul SP, Slava Perunov, a făcut o incursiune în istoricul publicației, menționând, între altele, că ziarul a crescut în timp de la o mică gazetă de publicitate într-un ziar regional apreciat. Faptul că în cei peste 23 de ani de existență ai ziarului din cele mai bine de 20 de cereri de chemare în judecată pentru diverse articole și investigații redacția nu a pierdut nici un proces în judecată arată gradul de profesionalism al echipei redacționale, a menționat Slava Perunov.

Iar redactorul-șef al ziarului „SP”, Ruslan Mihailevschi, a făcut o serie de prezentări și a enumerat care sunt provocările cu care se confruntă presa. Jurnalistul a îndemnat pe tineri să învețe a distinge informațiile veridice de cele false, articolele manipulatorii de cele echidistante. Prețul independenței ziarului nostru este foarte mare, însă nouă ne place să fim liberi, să gândim și să scriem liber, a menționat Ruslan Mihailevschi.

Ziarul de expresie rusă „SP”, cu sediul al Bălți, activează din septembrie 1994.

„European Café” de la Bălți s-a desfășurat în cadrul unui proiect implementat de Centrul pentru Jurnalism Independent de la Chișinău în colaborare cu Internews.