20.04.2012 12:37 Category: Evenimente

Pe data de 19 aprilie 2012 în incinta Comisariatului de Poliție din mun. Bălți și-a desfășurat lucrările seminarul de instruire cu genericul ”Gestionarea stărilor de stres în cadrul activității profesionale a colaboratorilor de poliție”, la activitate a participat conducerea comisariatului și circa 100 de ofițeri (colaboratori ai poliției municipale).

Activitatea a urmărit scopul de a forma cunoștințe și abilități de gestionare a stărilor de stres în cadrul activității profesionale a colaboratorilor de poliție.

Obiectivele activității:

-        să formeze la cursanți, cunoștințe cu referință la sursele stresului în mediul de activitate profesional;

-        să elaboreze portretul psihologic al colaboratorului de poliție stresat;

-        să conștientizeze impactul stresului ocupațional asupra sănătății și propriei personalități cît și impactul pe care îl poate avea asupra persoanelor din jur;

-        să dezvolte abilități de autocontrol și gestionare a stărilor de stress prin diverse metode și tehnici psihologice.

Evenimentul a fost realizat în cadrul proiectului ”Fortificarea sănătăţii angajaţilor prin suprimarea stresului organizaţional” implimentat de catedra de Psihologie și Asistență socială din cadrul Universității de Stat ”Alecu Russo” din mun. Bălți, cu spriginul Academiei de Științe a Moldovei.

Este necesar de menționat că aceasta nu este prima activitate de colaborare dintre Universitatea de Stat ”Alecu Russo” și Comisariatul de Poliție din mun. Bălți, avînd ca scop în cele din urma să mărească calitatea serviciilor prestate.