05.03.2017 12:35 Category: Evenimente




Săptămîna carierei și antreprenoriatului inovativ în USARB

 

 În perioada 27 februarie – 3 martie 2017 în USARB s-a desfășurat Săptămîna carierei și antreprenoriatului inovativ pentru studenţi şi absolvenţi. 

Evenimentul a fost axat pe dezvoltarea competențelor antreprenoriale ale studenților USARB și consolidarea relațiilor cu Alumni antreprenori.

Săptămîna carierei și antreprenoriatului inovativ a implicat studenții în situații-modelări de  confruntare cu provocările propriei cariere și înțelegerea rolului rețelelor în crearea ecosistemului antreprenorial internațional. Prin acest eveniment USARB și-a propus să ajute studenți și absolvenți să-și valideze studiile pe piața muncii și să ia pulsul carierei prin evoluție persoanlă și dezvoltare de afaceri proprii. 

Săptămîna carierei și antreprenoriatului inovativ a facilitat implicarea activă a studenților, absolvenților, angajatorilor în discuții, analize, reflecții în cadrul meselor rotunde, workchop-urilor, atelierilor de formare, întîlnirilor cu studenți-antreprenori de succes. Subiectele explorate au vizat:

Fortificarea capacităților antreprenoriale prin valorificarea relațiilor cu antreprenorii (studenți și Alumni USARB); 

Voluntariatul –  o șansa de dobândire a experienței și de explorare a inovațiilor pentru carieră; 

Interviul de succes. Cum poți face față interviului de angajare?;

Antreprenoriat inovativ;

Piața muncii: tendinte și provocări.

Evenimentul a fost organizat de echipa EANET USARB in parteneriat cu Centrul SYSLAB de Dezvoltare inovativă a carierei din Bălți, Fundația de caritate Moldova, A.O. ,,Serviciu pentru Pace”, Cluster-ul pro-social ,,Inovații pentru Cooperări Sociale”, Agenția teritoriala de ocupare a forței de muncă din mun. Bălți, studenți-antrepenori, absolvenți USARB.

Săptămâna carierei și antreprenoriatului inovativ a demarat cu atelierul dedicat fortificării capacităților antreprenoriale prin valorificarea relațiilor cu antreprenorii (studenți și Alumni USARB) din 27 februarie 2017. Valentina PRIȚCAN, doctor în psihologie, conf. univ.,  coordonator instituțional al  proiectului EANET a abordat mai multe subiecte:

EANET: un proiect european de creare a rețelei de absolvenți antreprenori pentru consolidarea ecosistemului antreprenorial internațional;

Bune practici de dezvoltare a antreprenoriatului în proiectul EANET;

Cum devii membru al Asociației Absolvenților Antreprenori USARB.

Săptămâna carierei și antreprenoriatului inovativ  face parte din evenimentele derulate in cadrul proiectului 544521-TEMPUS-1-2013-1-DE-TEMPUS-SMHE Entrepreneur Alumni Network (EANET) din programul european Tempus (http://tempuseanet.info).

Pentru mai multe detalii accesați aici.