12.05.2017 18:33 Category: Evenimente

 





Roman Schrittwieser: sunt copleșit de ospitalitatea USARB

La finalul aflării sale la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți (USARB), în cadrul programului de mobilitate CEEPUS, cunoscutul fizician austriac de la Universitatea din Innsbruck, dr., prof. univ., Roman Schrittwieser, s-a declarat copleșit de ospitalitatea oferită de instituția din Bălți, dar și de experiența schimbului științific pe care l-a avut cu profesorii și studenții de aici.

Dr., prof. univ., Roman Schrittwieser, a ținut opt ore de prelegeri la USARB pe tema reacțiilor de fuziune nucleară, criteriul Lawson, Magneto-hidrodinamica, conceptul de presiune magnetică ș.a.

Fizicianul austriac a remarcat interesul sporit al studenților de tematica cursurilor și participarea activă a acestora în discuții. Roman Schrittwieser a menționat că a avut unui stagiu fructuos în contextul discuțiilor pe teme științifice avute cu cercetătorii și studenții USARB.

De asemenea, dr., prof. univ., Roman Schrittwieser, a prezentat, în cadrul Colocviului Ştiinţific Studenţesc „Interuniversitaria”, desfășurat la USARB în data de 11 mai, rezultatele experimentelor fizice și cercetărilor în domeniul plasmei pe care le realizează Universitatea din Innsbruck. Profesorul austriac a vorbit și despre Programul CEEPUS, și oportunitățile de mobilitate internațională oferite studenților în cadrul programului nominalizat.

Dr., prof. univ., Roman Schrittwieser, care s-a aflat la Bălți timp de circa o săptămână, s-a arătat copleșit de ospitalitatea pe care i-a oferit-o USARB și întreaga echipă universitară.

Fizicianul Roman Schrittwieser de la Universitatea din Innsbruck este autor a mai bine de 160 de articole, cotate în sistemul ISI Thomson Reuters. USARB beneficiază de oportunitățile proiectului CEEPUS al șaselea an, mai multe cadre didactice de la USARB beneficiind deja de stagii de mobilități în Austria, România și Bulgaria.

Fotografii de la prelegeri pe pagina de Facebook a USARB