10.09.2017 23:46 Category: Evenimente


Reuniunea finală a comitetului de coordonare al proiectului EANET

Universitatea Națională ,,Iurii Fedkovici” din Cernăuți, Ucraina a găzduit în perioada 4-5 septembrie 2017 reuniunuea finală  a comitetului de coordonare a proiectului 544521-TEMPUS-1-2013-1-DE-TEMPUS-SMHE Entrepreneur Alumni Network (EANET) din cadrul programului european Tempus (http://tempuseanet.info).

Evenimentului nominalizat a reunit coordonatorii instituționali ai proiectului EANET și reprezentanții instituțiilor-partenere: Universitatea de Științe Aplicate din Amsterdam (Olanda), Universitatea Liberă din Berlin (Germania), Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi (România); Universitatea Națională ,,Iurii Fedkovici” din Cernăuți (Ucraina), Universitatea Națională ,,V.N. Karazin” din Harkov (Ucraina), Universitatea Națională de automobilistică din Harkov (Ucraina), Universitatea Națională de Radioelectronică din Harkov (Ucraina), Universitatea de Științe economice și Drept din Kiev (KROK), (Ucraina), Academia de Studii Economice din Moldova (Moldova), Universitatea de Stat ,,Alecu Russo” din Bălți (Moldova), Universitatea de Stat ,,B.P. Hasdeu” din Cahul Universitatea Tehnică din Georgia (Georgia), ELV Consult GmbH (Germania).

Metodologia de activitate a consorțiului s-a foscusat pe:

  • Activități în grup extins (analiza și evaluarea subiecteleor comune);
  • Lucrul individual (analiza și evaluarea subiectelor particulare).

Coordonatorii instituționali ai proiectului EANET au prezentat produse administrative, au livrat probe persoanelor responsabile de Pachetele de lucru și au prezentat rezultatele finale coordonatorului.

Suplimentar, au fost livrate informații pentru Raportul final (urmează a fi prezentat la EACEA) și s-au analizat părțile puternice și slabe ale proiectului EANET.

Mary Benjamins, responsabilă de producerea filmelor-Raport a pregătit un produs final, apreciat de participanți, iar dr. Ingrid Wakkee de la HvA, Amsterdam a ținut un discurs lectoral, transmis pe net de Universitatea din Amsterdam. Doamna dr. Ingrid Wakkee și-a combinat gândurile într-o piesă foarte lizibilă despre modul în care dorește să modeleze cercetarea de la Hogeschool, modul în care se implică în rețeaua socială antreprenorială, prezentarea dovezilor cu privire la faptul că întreprinzătorii experimentează mai mult și folosesc metode care implică prototipuri și produse viabile minimale, iar clientul intenționat joacă un rol din ce în ce mai important în astfel de cazuri.

Trei domenii de cercetare rămîn actuale, în viziunea doamnei Profesor Ingrid Wakkee:

  • Antreprenoriatul colaborativ;
  • Eșec și recuperare;
  • Educația și sprijinul antreprenorial.

Universitatea de Stat ,,Alecu Russo” din Bălți a fost reprezentată la eveniment de către doamna Valentina PRIȚCAN, dr., conf. univ., coordonator instituțional al proiectului EANET, Nelli AMARFII-RAILEAN, Prorector pentru relații internaționale și Carolina TCACI, șefa Catedrei de Științe economice.

Proiectul Entrepreneur Alumni NETwork (EANET) din cadrul programului european TEMPUS a fost lansat în anul 2014 și și este axat pe crearea unui ecosistem antreprenorial internațional care ar uni absolvenții antreprenori ai universităților partenere.

Obiectivul general al proiectului EANET - crearea rețelei de absolvenți antreprenori (Alumni Antreprenor Network) din 11 instituții de învățământ superior din Ucraina, Moldova și Georgia, care ar fi capabilă să sprijine spiritul antreprenorial în rândul studenților și absolvenților și să asigure crearea unui ecosistem antreprenorial viabil în Georgia, Moldova și Ucraina.

Titular de grant: Hogeschool van Amsterdam (HVA), University of Applied Sciences in Amsterdam, Olanda;

Coordonator al proiectului: Michael TUGUNTKE, Olanda.

Mai multe detalii despre proiectul EANET găsiți pe pagina web - http://tempuseanet.info/

Pozele de la eveniment pot fi vizualizate aici.