20.05.2017 09:08 Category: Evenimente


 

Reforma învățământului prin schimb internațional de cunoștințe

În cadrul sedintei Catedrei de științe ale naturii și agroecologie din 4 mai 2017 s-a discutat calitatea derulării proiectului RETHINK, etapele care urmeză a fi realizate. S-a specificat faptul că a fost primit echipamentul prevăzut de proiect care este instalat in sălile 583 și 597.

Universitatea de Stat ,,Alecu Russo” din Bălţi este membră a consorţiului de implementare a proiectului 544178-TEMPUS-1-2013-1-PT-TEMPUS-JPCR RETHINK - Reform of Education THru INternational Knowledge exchange/ Reforma învățământului prin schimb internațional de cunoștințe, coordonator – Universitatea din Lisabona, Portugalia.

      Obiectivul major al proiectului RETHINK constă în conlucrarea armonioasă a următoarelor domenii – ecologia, dezvoltarea durabilă, mediul de afaceri și educația. Proiectul este axat pe promovare a două concepte – cel al triunghiului cunoașterii ,,educație - cercetare - inovare" și cel de ,,dezvoltare durabilă".

      În cadrul proiectului RETHINK este preconizată regândirea și revizuirea planurilor de învățământ pentru pregătirea specialiștilor în universitățile – partenere, pentru a obține diplome comune (joint) sau diplome duble (double), în cadrul studiilor la masterat și doctorat, în următoarele domenii:

• arhitectură/urbanism;

• ingineria climatică/ecologie.

Consorțiul proiectului RETHINK este constituit din 22 de instituții –partenere.

Mai multe detalii despre proiectul RETHINK – pe pagina web a proiectului http://rethink.fa.ulisboa.pt

Pentru mai multe detalii accesați aici.