14.02.2017 17:30 Category: Evenimente

 


 



SINCERE FELICITĂRI  dlui MIRCEA PETIC!


Vineri, 10 februarie 2017, la orele 14:00, în Sala de Conferinţe a Institutului de Matematică şi Informatică al Academiei de Ştiinţe a Moldovei a avut loc înmânarea Premiului Organizaţiei Obşteşti "Academicianul Constantin Sibirschi" pentru tineret doctorului Mircea Petic pentru ciclul de lucrări "Tehnologii actuale de achiziționare a resurselor lingvistice computaționale".

Ciclul de lucrări înaintat de către doctorul Mircea Petic constă din 52 lucrări, inclusiv 7 articole în reviste recenzate; 29 în culegeri de lucrări ale conferințelor naționale și internaționale; 16 în culegeri de teze ale conferințelor naționale și internaționale, din care 26 de un singur autor și 28 peste hotarele Republicii Moldova și 40 la conferințe internaționale.

Reamintim, că organizaţia obştească "Academicianul Constantin Sibirschi" a fost constituită în anul 1999 la iniţiativa omului de afaceri din SUA dr. Valeriu Sibirschi. Ea activează pe teritoriul Republicii Moldova şi are drept scop stimularea cercetărilor matematice. Premiul "Academicianul Constantin Sibirschi" este decernat cercetătorilor, care au obţinut rezultate remarcabile în domeniul matematicii şi informaticii. Până în prezent de acest premiu s-au bucurat 17 savanţi – 14 din Republica Moldova, dintre care 2 pentru tineret și trei de peste hotare.

Pentru mai multe detalii accesați aici.