17.06.2017 13:02 Category: Evenimente


 




Premii ale Uniunii Scriitorilor pentru scriitori de la Universitatea din Bălți


Dr. în filologie, con. univ., scriitorul Nicolae Leahu, șeful Catedrei de literatură română și universală din cadrul Facultății de Litere a Universității de Stat „Alecu Russo” (USARB) a intrat în posesia Premiului de excelență, acordat de Consiliul Uniunii Scriitorilor din Moldova pentru anul 2016.

Ceremonia de acordare a premiilor a avut la loc la 15 iunie, în Chișinău.

De asemenea, un Premiu de excelență i-a fost acordat lui Mircea V. Ciobanu, fost profesor la USARB. Adrian Cibotaru, un alt fost profesor universitar bălțean, a fost premiat la categoria „Eseu, critică literară”.

Dr. în filologie, conf. univ., Diana Vrabie de la Facultatea de Litere a USARB se numără printre cei șase beneficiari ai burselor oferite de Uniunea Scriitorilor din Moldova.

Acad. Mihai Cimpoi a intrat în posesia Premiului „Opera Omnia”, care a fost acordat de Consiliul Uniunii Scriitorilor din Moldova.

Premiul Relații Culturale a fost obţinut de poeta și traducătoarea Linda Maria Baros; premiul pentru poezie – Teo Chiriac; pentru proză –Dumitru Crudu; pentru traduceri – Leo Butnaru; pentru dramaturgie – Mihaela Perciune; premiul „Cartea pentru copii şi tineret” – Iulian Filip; pentru publicistică – Ioan Mânăscurtă; pentru debut – Violina Galaicu şi Tatiana Ţâbuleac. Au fost acordate și o serie de premii speciale. 

Din juriul USM au făcut parte acad. Mihai Cimpoi (preşedinte), Vladimir Beșleagă, Alexandru Burlacu, Nicolae Negru, Claudia Partole, Maria Pilchin și Maria Șleahtițchi.