13.10.2017 15:03 Category: Evenimente







Prelegere publică despre cultura concurențială

O captivantă lecție despre activitățile Consiliului Concurenței din Moldova, activitățile instituției și situația în acest domeniu din țară, susținută de prof. univ, dr. hab. Viorica Cărare, a avut loc, la 13 octombrie, la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți.

Lecția publică a fost adresată studenților de la drept și economie.

În cadrul prelegerii, președintele Consiliul Concurenței, Viorica Cărare, le-a explicat studenților care sunt reglementările în domeniul concurenței, cum funcționează sistemul de monitorizare în acest domeniu, atribuțiile și implicarea Consiliului Concurenței în acest proces. De asemenea, au fost abordate aspecte ce țin de cadrul legislativ și ce face Consiliul Concurenței pentru creșterea culturii concurențiale.

Viorica Cărare a îmbinat prelegerea sa cu mai multe studii de caz, fapt care i-a făcut pe studenți să asimileze mai bine subiectele abordate și să se implice în discuții.

Consiliul Concurenței activează în Moldova de zece ani. Numai în 2017, instituția a aplicat amenzi în sumă de circa 4,3 mil. de lei pentru diverse derogări de la Legea concurenței și a obținut câștig de cauză în 90% dintre dosarele intentate.

Foto de la eveniment – aici.