12.12.2017 08:26 Category: Evenimente






Pomul de Crăciun a fost inaugurat în premieră la Universitatea din Bălți

Ceremonia oficială de inaugurare a Pomului de Crăciun a avut loc în seara zilei de 11 decembrie a.c. la Universitate de Stat „Alecu Russo” din Bălți (USARB).

Evenimentul la care au participat profesori universitari și studenți a fost organizat Autoguvernarea Studențească a Universității în comuni cu Rectoratul instituției.

În cadrul ceremoniei, preşedintele Autoguvernării Studențești, Victor Gligor, a menționat că e o premieră când în curtea USARB este inaugurat un Pom de Crăciun, menționând – mai în glumă, mai în serios – că evenimentul este „un lucru drăguţ.”

Rectorul Universității din Bălți, prof. univ., dr. hab. Ion Gagim, i-a felicitat pe cei prezenți cu ocazia inaugurării Pomului de Crăciun.

„Aş vrea ca bradul acesta să fie un impuls, dar şi un motiv de voie bună înainte de sesiune. Mult succes! Să fiţi uniţi, să vă mobilizaţi!”, le-a urat studenților rectorul Ion Gagim.

Câțiva studenți de la USRAB au susținut un recital de câtece. Profesorii și studenții s-au prins într-o horă în jurul Pomului de Crăciun.

Bradul a fost achiziționat de USARB și adus de Autoguvernarea Studențească din orașul Glodeni. Pomul de Crăciun al USARB are o înălțime de șapte metri și a fost decorat cu eforturile Autoguvernării Studențești.

Foto de la eveniment – aici.