03.03.2017 12:33 Category: Centrul de ghidare în carieră și relații cu piața muncii




 


Piața muncii: tendinte și provocări pentru studenții și absolvenții USARB

 

Vineri, 3 martie în USARB a avut loc Masă rotundă axată pe specificul peței muncii, tendințele și provocările actuale pentru studenții și absolvenții USARB. Acest eveniment a încheiat Săptămîna carierei și antreprenoriatului inovativ pentru studenţi şi absolvenţi, care s-a produs în perioada 27 februarie – 3 martie 2017 în USARB. 

Angajații Agenţiei teritoriale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AOFM) din Bălți au scos în evidență semnificația parteneriatelor pentru carieră, ofertele pentru ocuparea forţei de muncă, așteptările angajatorilor. Subiectle pentru discuție au fost prezentate de către Tatiana ROTARU, specialist principal, AOFM și Veronica CIOBANU, specialist superior, AOFM.

Tendințele pieții muncii și provocările la care se pot aștepta studenții au fost punctate de Gheorghe NEAGU, prorector pentru studii cu frecvenţă redusă și formare continuă, conf.univ., dr.  Valentina PRIȚCAN, doctor în psihologie, conf. univ.,  a vorbit despre semnificația rețelelor profesionale, posibilitatea de aderare laEntrepreneur Alumni Network. 

  Studenții și-au expus viziunile referitor la propriile experiențe avute cu angajatorii, s-au analizat perspectivele pieții muncii, expectanțele și provocările companiilor și organizațiilor profitabile.

Corina Nichitcin, lector universitar a accentuat necesitatea evidenței indicatorilor statistici pentru prognozele sociale și planificarea carierei. 

Săptămâna carierei și antreprenoriatului inovativ a avut ca scop fortificarea capacităților antreprenoriale prin valorificarea relațiilor cu antreprenorii