08.11.2011 09:00 Category: Evenimente

In perioada 10-17 iulie 2011 Facultatea de Stiinte Economice, Juridice si Administrative din cadrul Universitatii „Petru Maior”  din Targu-Mures in parteneriat cu Societatea Romana de Cercetare pentru Afaceri Publice si Private (SOROCAPP), Asociatia Transilvana pentru Cultura si Asociatia JUS.RO a organizat, a IV-a editie a Scolii de Vara „Afaceri Publice si Private”. Editia din acest an a avut ca tema centrala „Metode alternative de solutionare a conflictelor”, eveniment la care au participat reprezentant ai mai multor universitati din Romania si Republica Moldova. Locatia aleasa a fost una rustica – mediteraneana-Pensiunea Corbu, judetul Constanta (litoralul Marii Negre).

Scopul Scolii de Vara a fost familiarizarea tinerilor studenti cu literatura si practicile de specialitate in domeniul modalitatilor clasice si moderne de solutionare a diferendelor. De asemenea, studentii au avut posibilitatea de a dialoga cu specialisti din diferite domenii de aplicare a metodelor alternative de solutionare a conflictelor..

La Scoala de Vara au participat studenti si masteranzi de la facultatile de stiinte juridice, economice si relatii internationale. Participantii au fost selectati in  baza analizei unei lucrari centrate pe  tematica Scolii de Vara. In consecinta, au fost selectati  35 de studenti, insotiti de un cadru didactic de la universitatile de origine. Lucrarile studentilor au fost selectate anterior evenimentului si publicate intr-o culegere de studii, sub egida editurii „Universul Juridic”, culegere pe care studentii au primit-o la festivitatea de premiere a participantilor.
Republica Moldova a fost reprezentata de catre echipa   Universitatii de Stat „Alecu Russo” din Balti: Gabriela NESTOR, Serghei COPACINSCHI, Veronica ESANU si Valentina ARHIRI (studenti) si Vladimir RUSU, lect. univ. la Catedra de Drept Public din cadrul  Facultatii de Drept (consultant).

In vederea facilitarii muncii in echipa si amplificarii procesului de integrare a  studentilor din Republica Moldova in mediul tineretului studios din Romania, in cadrul manifestarilor desfasurate, au fost organizate echipe mixte.

Programul stiintific al Scolii de Vara de la Corbu, a fost completat cu  activitati sportive, dansuri, jocuri distractive, diverse concursuri.  Studentii au avut parte si de surprize placute: in data de 12 iulie au vizionat un concert sustinut de trupa „HARA”. In ciuda programului supraincarcat, datorita cunostintelor si abilitatilor achizitionate, cit si intensificarii relatiilor de pritenie cu tineretul studios din Romania,  studentii din Balti au ramas profund multumiti de participarea la activitatile desfasurate in cadrul Scoli de Vara.

Detalii aici