24.02.2017 14:21 Category: Evenimente





Pe data de 11 februarie 2017, în incinta facultăţii Științe  Reale, Economice și ale Mediului a  Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți, s-a desfășurat olimpiada zonală (Zona de Nord a Moldovei) pentru elevii din cadrul a 12 Colegii  și 2 Centre de Excelență. 

Pentru Facultatea de Științe Reale, Economice și ale Mediului, Catedra de Științe ale naturii și agroecologie și Colegiul de Industrie Ușoară, Bălți, olimpiada zonală ( Zona Nord) a devenit, timp de 6 ani, deja o tradiție frumoasă și un eveniment deosebit de așteptat. În cadrul catedrei ȘNA, se desfășoară olimpiada la disciplinele Chimia, Geografia și Biologia. Un caracter deosebit în plan organizatoric îl are olimpiada la Biologie, evaluarea cuprinzând două probe: prima,  realizată la calculator, prin intermediul platformei MOODL și  constă dintr-un test cu un set de cca 50 de întrebări, teoretice și practice. Cea de-a doua probă -  testează nivelul de cunoaștere a Cărții Roșii a RM, precum şi capacităţile elevilor de a identifica cele mai răspândite specii de vertebrate în baza materialelor video-audio  prezentate. 

Și în acest an, cadrele didactice universitare din cadrul catedrei s-au implicat activ în realizarea cu succes a olimpiadei-2017, recrutînd o comisie  de organizare, elaborare de materiale și verificare a lucrărilor participanților. Comisia, ca de fiecare dată, și în acest an a  apreciat obiectiv  și transparent  lucrările participanţilor și a prezentat clasamentul învingătorilor. În anul curent, la olimpiadă au participat peste 200 de elevi  din Colegiile și Centrele de Excelență din nordul republicii (Rîșcani, Lipcani, Soroca, Brătușeni, Grinăuți, Țaul, Bălți). 

 În acest an  în vizită la USARB  în ziua promovării olimpiadei, pentru a se informa despre modul de organizare a ei, a fost dna Viorica Condruc, specialist principal la Direcția Învățământ Profesional Tehnic din cadrul ME al RM, care s-a arătat satisfăcută de modul de promovare practicat de catedra ŞNAE.


Pentru mai multe detalii accesați aici.