07.04.2017 12:18 Category: Evenimente




 


Oferta educațională a USARB a fost prezentată la Edineț

„Turneul” de promovare a ofertei educaționale a Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți (USARB) a ajuns, la 6 aprilie a.c., și în raionul Edineț. Palatul de Cultură raional a găzduit întâlnirea reprezentanților Universității cu liceeni și profesori din acest raion.

Primarul orașului Edineț, Constantin Cojocaru a făcut o pledoarie în favoarea USARB în fața celor prezenți, declarând mai în glumă, mai în serios că „dacă vrei să devii primar de succes trebuie neapărat să absolvești o facultate a Universității din Bălți”. La Universitatea din Bălți, zice primarul, se face carte și acest lucru îl știe mai toată lumea.

Primarul Cojocaru, care se bucură de popularitate la Edineț, a absolvit Facultatea de Litere a USARB. Considerat drept unul dintre cei mai de succes primari din RM, Constantin Cojocaru exercită în prezent cel de-al treilea mandat de primar al orașului Edineț.  

Rectorul USARB, dr. hab. Ion Gagim le-a povestit inspirat celor circa 200 de liceeni despre Universitatea bălțeană, instituție cunoscută în țară ca fiind instituție ce pregătește buni specialiști în diverse domenii.

„La USARB, cunoscut lucru, se face carte și se știe că instituția noastră furnizează în fiecare an potențiali membri pentru elita țării. Universitatea noastră s-a extins și consolidat în ultimii ani, devenind cel mai important științific, de cercetare din regiunea de nord”, a spus rectorul Gagim.

Ion Gagim i-a îndemnat pe liceeni din Edineț să aleagă USARB. „Toate drumurile din Edineț duc la Bălți și, optând pentru Universitatea noastră, aveți mai multe avantaje: se face carte, e aproape de casă, vă oferim o bibliotecă bogată și cele mai optime condiții pentru studii”, a mai spus Ion Gagim.

Ofertele educaționale au fost prezentate de dr. Oxana Chira, prodecan al Facultății de Litere; conf. univ. dr. Mircea Petic; dr. în pedagogie Aliona Brițchi; lect. univ. Cristina Crudu, precum și de dr. în pedagogie Margareta Tetelea.

Prezentarea ofertei a USARB a fost îmbinată cu un spectacol susținut de către studenții de la Facultatea de Științe ale Educației, Psihologie și Arte, precum și de Orchestra „Alunelul”.

Acțiuni de promovare a ofertei educaționale au fost desfășurate, recent, de USARB în raioanele Soroca și Florești. 

Fotografii de la eveniment - AICI.