05.03.2017 12:51 Category: Evenimente





Multiplicarea experiențelor și explorarea inovațiilor pentru carieră prin voluntariat

 

 În perioada 27 februarie – 3 martie 2017 în USARB s-a desfășurat Săptămîna carierei și antreprenoriatului inovativ pentru studenţi şi absolvenţi. 

Unul din atelierele evenimentului a fost dedicat voluntariatului ca șansa de dobândire a experienței/schimbului de experiențe și de explorare a inovațiilor pentru carieră.   

Evenimentul a fost organizat de echipa EANET USARB in parteneriat cu Fundația de caritate Moldova, A.O. ,,Serviciu pentru Pace”, Cluster-ul pro-social ,,Inovații pentru Cooperări Sociale.

Cecilia GRAUR, Președinta  Fundației de caritate Moldova, absolventă USARB, a scos în evidență corelația dintre activitățile de voluntariat și comportamentul asertiv în carieră. A prezentat mai multe practici de succes referitor la implicarea studenților în activități de antreprenoriat social, indicînd beneficiile pentru multiplicarea de experiențe și explorarea inovațiilor pentru carieră. Experiențe concrete de voluntariat au fost prezentate de studenta facultății de Litere Marionela LISNIC.  

Corelația dintre antreprenoriatul  social și oportunitățile de creștere personală și profesională au fost reflectate de Liviu MORARU, președintele A.O. ,,Serviciu pentru Pace”, coordonator al proiectului național ,,Festivalul Voluntarilor”, director executiv al Cluster-ului pro-social ,,Inovații pentru Cooperări Sociale”. 

Participanții la eveniment au specificat beneficiile voluntariatului, posibilitățile de implicare în activități de voluntariat, instrumentele de finanțare a antreprenorialului  social.

Săptămâna carierei și antreprenoriatului inovativ a avut ca scop fortificarea capacităților antreprenoriale prin valorificarea relațiilor cu antreprenorii (studenți și Alumni USARB) și face parte din evenimentele derulate in cadrul proiectului 544521-TEMPUS-1-2013-1-DE-TEMPUS-SMHE Entrepreneur Alumni Network (EANET) din programul european Tempus (http://tempuseanet.info).

Pentru mai multe detalii accesați aici.