23.10.2013 18:50 Category: Evenimente

Pe data de 15 Octombrie 2013, în incinta Universității de Stat ,,Alecu Russo” a avut loc masa rotundă cu genericul ”Sisteme APL comparate, autonomie și regionalizare”. Această manifestare ştiinţifico-didactică a fost organizată la inițiativa conf.univ.,dr. Maria Orlov și dr. Adre Braen, profesor din Canada.

Prof. Andre Braen a prezentat sistemul administrativ al Canadei, referindu-se la mecanismele elaborării actelor normative canadiene, precum și la funcționarea instituțiilor federale și regionale din Canada.

Conf. univ., dr. Maria Orlov a prezentat sistemul administrativ din Republica Moldova, elucidînd punctele tari și slabe ale organizării administrative pe raioane și unități teritoriale autonome recunoscute (cazul UTA Găgăuzia).

De asemenea, conf. univ., dr. Maria Orlov a prezentat cadrul normativ ce reglementează organizarea administrativă din Republica Moldova.

De remarcat este că la lucrările acestei întruniri au participat dl Constantin Bândiu, șeful secției management proiecte, Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord și dna Liuba Băbălau, specialist în elaborarea, implementarea și monitorizarea proiectelor ADR Nord.

Experții de la ADR Nord au prezentat proiecte elaborate și au împărtașit experiența acumulată în domeniul proiectelor regionale.

Este plauzibil că la această conferință au participat și masteranzii de la specializarea Politici europene și Administrație publică, împlicîndu-se activ în dezbateri.

De asemenea, au participat la manifestare și titularii universității, precum conf. univ., dr. Igor Cojocaru, conf.univ., dr. Elena Botnari, lect. univ. Eduard Demciuc, lect. univ. Cristina Craevscaia, lect.univ. Ion Buzinschi, lect. univ. Mihaela Cruglițki, lect. sup., dr. Ion Ciobanu.


Mai multe detalii aici.