13.02.2017 10:23 Category: Evenimente





Departamentul de management al calității a organizat  pe 10 -11 februarie 2017  Seminarul de formare La formation des compétences d'itilisation des outils TIC lors des recherches scientifiques, destinat doctornazilor, postdoctoranzilor, cadrelor didactice interesate.

         Seminarul de formare s-a axat pe calitatea procesului de cercetare științifică și s-a desfășurat în cadrul proiectului La promotion de la culture de la qualité des services éducationnels dans le contexte de l’internationalisation de l’Université d’État «Alecu Russo» de Bălți, BECO, Projets de soutien à la gouvernance universitaire (director de proiect: Lilia Răciula, conf., univ., dr.; formator: Silvia Guțu,  dr., Departamentul de lingvistică romanică și comunicare interculturală, Universitatea de Stat din Moldova) ).

       Participanții au avut posibilitatea să exploareze o largă varietate de instrumente IT de cercetare:  motoare/meta-motoare de căutare; multiple baze de date. De asemenea,  și-au format competențe de editare a referințelor bibliografice cu ajutorul editorului ZOTERO în vederea îmbunătățirii calității procesului de cercetare științifică.


Pentru mai multe detalii accesați aici.