21.01.2014 16:46 Category: Evenimente

LANSAREA DE PROIECT





Universitatea de Stat ,,Alecu Russo din Bălţi” este partener în implementarea unui nou proiect cu finanţare europeană, intitulat „Joint Business Support Centre – Instrument for fostering development of entrepreneurship in Ro-Ua-Md cross-border area (Jo.B.S. Center)”, MIS-ETC CODE: 1934. Beneficiarul Proiectului este Camera de Comerţ şi Industrie Suceava (România). Proiectul este implementat în parteneriat cu Centrul pentru Dezvoltare şi Reconstrucţie Bucovinac(Ucraina) şi Asociaţia de Dezvoltare Economică şi Regională ,,ADER”(România) pe o perioadă de 22 luni, în intervalul septembrie 2013 – iulie 2015.

În data de 17 ianuarie, orele 13.00, în Restaurantul PRESIDENT din mun. Bălţi, str. N. Iorga nr.11 a avut loc evenimentul de lansare a proiectului. La eveniment au participat membrii echipelor de implementare a proiectului, reprezentanţi ai autorităţilor publice locale, ai mediului de afaceri etc.

Oaspeţii au fost salutaţi de către domnul Gheorghe POPA, Rectorul Universităţii de Stat ,,Alecu Russo” din Bălţi, prof. univ., dr.hab., iar Valentina PRIŢCAN, coordonator de proiect, Universitatea de Stat ,,Alecu Russo” din Bălţi a prezentat proiectului Jo.B.S. Center.

Lucian GHEORGHIU, Manager de Proiect, Camera de Comerț și Industrie Suceava şi Carmen FEDIUC, Coordonator Activităţi, Camera de Comerț și Industrie Suceava au prezentat detalii referitor la semnificaţia şi esenţa proiectului, au enunţat urări de succes pentru realizarea acestuia.

Luări de cuvînt au avut şi oficialităţile: Consulul General al Românieila Bălţi, Excelenţa sa, domnul Mihail BACIU,  domnul Sergiu COLIBABA, reprezentant al Primăriei municipiului Bălţi, Galina CODIŢA, Directorul Camerei de Comerț și Industrie, Bălţi ş.a

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă sprijinirea și consolidarea mediului de afaceri din regiunile de frontieră, prin promovarea de parteneriate economice şi implementarea de soluţii inovatoare pentru dezvoltarea IMM-urilor din regiunea transfrontalieră.

Principalele activităţi ale proiectului vizeză: identificarea tipurilor de training necesare pentru IMM-urile din zona transfrontalieră, îmbunătăţirea activităţii IMM-urilor din regiune, prin oferirea unor pachete de training care sa vină în întampinarea nevoilor companiilor, crearea unei platforme e-learning şi promovarea IMM-urilor din regiunea de graniţă RO-UA-MD, prin crearea unui centru comun de sprijinire a afacerilor – Jo.B.S. Center.

Proiectul este finanţat de către Uniunea Europeană prin Programul Operaţional Comun România-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013 şi se adresează IMM-urilor din regiunea transfrontaliera RO-UA-MD, atât antreprenorilor cât şi angajaţilor.

Valoarea totală a finanţării fiind de 1.439.713,00 Euro, din care 1.295.741,70 Euro reprezintă contribuţia Uniunii Europene. 

Programul Operaţional Comun România-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013 este finanţat de Uniunea Europeană prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate şi Parteneriat şi co-finanţat de statele participante în program.

 

Proiect implementat de Universitatea de Stat ,,Alecu Russo” din Bălţi

Adresa: str. Puşkin, nr.38

Tel: 0037323152430

Fax: 0037323152439

E-mail: rectorat.usb(at)gmail.com

Web: www.usarb.md


Acest proiect este finanţat de Uniunea Europeană

Autoritatea Comuna de Management

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, România

Tel: 0040372111312

Fax: 0040372111456

Comisia Europeană este organul executiv al UE. 

“ Uniunea Europeană este constituită din 28 state membre care au decis să-şi unească treptat cunoștințele, resursele şi destinele. Pe parcursul a 50 de ani de extindere teritorială au construit împreună o zonă de stabilitate, democraţie şi dezvoltare durabilă, păstrând totodată diveristatea culturală şi libertăţile individuale. Uniunea Europeană s-a dedicat ideii de împărtăşire a realizărilor şi valorilor cu statele din afara graniţelor sale. „

Detalii aici.