05.03.2017 15:17 Category: Evenimente




Interviul de angajare - element de dezvoltare inovativă a carierei

 

 În perioada 27 februarie – 3 martie 2017 în USARB s-a desfășurat Săptămîna carierei și antreprenoriatului inovativ pentru studenţi şi absolvenţi. 

Workshop-ul din 1 martie a fost dedicat interviului de angajare și provocărilor condiționate de acesta și a fost promovat de către Ana SPÎNU, consilieră în carieră, absolventă USARB, Centrul SYSLAB de Dezvoltare inovativă a carierei din mun. Bălți.

Studenții au fost provocați să se implice în explorarea și aplicarea instrumentelor eficiente de căutare a unui loc de muncă. Simulările unui interviu de angajare, exercițiile de exprimare și transmitere corectă a mesajului, decodificarea adecvată a mesajelor colective a permis studenților să găsească răspunsuri la întrebări de genul:

cum poți face fată interviului de angajare ?

cum devii managerul propriilor tale competențe ?

Aplicarea metodelor interactive a facilitat exercitarea rolului de angajator, angajat, a ajutat studenții să-și identifice harta competențelor, CV-ul de succes. 

S-au analizat Branding-ul personal și Crearea de rețele în calitate de surse și resurse de dezvoltare a carierei și antreprenoriatului inovativ.

Săptămâna carierei și antreprenoriatului inovativ a avut ca scop fortificarea capacităților antreprenoriale prin valorificarea relațiilor cu antreprenorii (studenți și Alumni USARB) și face parte din evenimentele derulate in cadrul proiectului 544521-TEMPUS-1-2013-1-DE-TEMPUS-SMHE Entrepreneur Alumni Network (EANET) din programul european Tempus (http://tempuseanet.info).

Pentru mai multe detalii accesați aici.