02.06.2017 17:54 Category: Evenimente, Relații internaționale





În atenția beneficiarilor programelor de mobilitate

 

 

Rețeaua Națională de Cercetare și Educație din Moldova (NREN-RENAM) integrează rețelele de calculatoare universitare și a instituțiilor de cercetare (AȘM, UTM, ASEM, USM; USCh. „B.P. Hașdeu”, USARB, etc. ) și este unica rețea eligibilă din Moldova conectată la rețeaua Pan – europeană pentru cercetare și educație GEANT. În prezent Asociația RENAM participă la proiectul „EaPConnect” (https://www.eapconnect.eu, Grant nr 2015 / 356-353 / 11.06.2015). finanțat de Comisia Europeană, DG NEAR.

Asociația RENAM sprijină persoanele (studenți, profesori si cercetători) implicate în proiectele ERASMUS+ și alte activități de mobilitate prin asigurarea utilizării serviciului inovator de mobilitate EDUROAM (https://www.eduroam.org), susținut de Uniunea Europeană prin intermediul proiectului GEANT. Acest serviciu este desfășurat în majoritatea universităților din Europa, dar pentru utilizarea lui persoanele care călătoresc peste hotare necesită să aibă conturi Eduroam. RENAM, în calitate de operator național Eduroam, este gata să organizeze procedura de emitere a conturilor Eduroam pentru persoanele implicate în proiecte ERSAMUS+ și alte proiecte similare axate pe mobilitate.

Asociația RENAM de comun acord cu Oficiul Național Erasmus+ din Moldova, oferă suport pentru mobilitate (studenților, profesorilor și cercetătorilor), precum și desfășurarea colaborării în alte domenii de interes comun.