20.05.2017 22:45 Category: Evenimente

 



Experiențe EANET: Seminar națíonal de transfer de cunoștințe către alte universități

 

Academia de Studii Economice, în parteneriat cu Universitatea de Stat ,,Alecu Russo” din Bălţi și Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul a organizat Seminarul națíonal EANET - platformă pentru absolvenții antreprenori. Evenimentul a avut loc în data de 19 mai avînd drept obiectiv diseminarea experienței EANET și transferul de cunoștințe către alte universități.

Evenimentul face parte din activitățile proiectului EANET - 544521-TEMPUS-1-2013-1-DE- TEMPUS-SMHE   Entrepreneur   Alumni   Network  (http://tempuseanet.info).

Evenimentul a reunit reprezentanții mai multor universități, Claudia Melinte, coordonatorul Oficiului Național Erasmus plus, absolvenți antreprenori. 

In cadrul seminarului au fost  prezentate rezultatele obtinute de universitatile nominalizate prin implementarea proiectului Tempus EANET. Au fost analizate posibilitățile de transfer a experiențelor de succes catre alte universități și organizații implicate in susținerea activității antreprenoriale a tinerilor. 

Tatiana Bucos, conf. univ., dr., ASEM, și Valentina Prițcan, conf. univ., dr., USARB, au prezentat proiectul EANET și rezultatele acestuia. Participanții la eveniment au adresat întrebări, s-au lansat în discuții, au apreciat înalt volumul enorm de muncă realizat de membrii consorțiului de proiect. A fost remarcată actualitatea proiectului în contextul acreditării programelor de studii, unde legătura cu absolvenții este înalt apreciată.

S-a analizat posibilitatea extinderii rețelei de absolvenți antreprenori, creată cu suportul proiectului EANET, posibilitățile de asigurare a rețelei internaționale de absolvenți antreprenori pentru consolidarea ecosistemului antreprenorial international.

 

Pentru mai multe detalii accesați aici.